VATEL Andorra va inaugurar la setena promoció de l’escola

El director del Departament de Turisme del Ministeri de Turisme i Telecomunicacions del Govern d’Andorra, Sergi Nadal, va encapçalar l’acte inaugural de la setena promoció dels estudis en Direcció Hotelera Internacional de l’Hotel & Tourism School VATEL Andorra, celebrat el passat 3 d’octubre.

Fotos: Reinaldo Márquez

Una vintena d’alumnes de VATEL Andorra van ser protagonistes de l’acte que l’escola va acollir amb motiu de la inauguració de la setena promoció dels estudis en Direcció Hotelera Internacional, en què personalitats com ara el mateix Sergi Nadal; Laura Mas, cònsol major d’Encamp; Amélie Mas, Première Conseillère de l’Ambaixada de França, i Iago Andreu, director de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i professor del centre, van tenir l’oportunitat d’adreçar-se als joves estudiants i encoratjar-los a continuar capacitant-se, innovant i emprenent.

Sergi Nadal va reconèixer la complexitat del context actual que afronta el sector turístic d’Andorra, que, malgrat els obstacles, “ha aconseguit recuperar unes xifres d’afluència turística similars als millors anys prepandèmia”, però també va reconèixer que, per a seguir en el camí de l’èxit, cal apostar per la formació i la innovació constants. “Vatel Andorra ja treballa en aquesta línia, i els encoratjo a continuar donant una resposta àgil i efectiva a les necessitats del sector econòmic i laboral, i diversificant l’oferta formativa”, va expressar.

Laura Mas, cònsol major d’Encamp, va fer èmfasi en la importància del sector turístic per a la seva parròquia i, en línia amb l’expressat per Nadal, va matissar que la formació oferta per VATEL és un actiu que ajuda a posicionar Encamp i Andorra en el mapa d’aquest sector”.

Turisme en clau de sostenibilitat

La directora del centre educatiu, Roser Daban, també va reparar en la importància del sector turístic dins de l’engranatge de l’economia mundial, ja que, segons va apuntar, aquest representa aproximadament un 10% del PIB global. En aquest sentit, va recordar la importància que els professionals del sector tenen en la societat i la responsabilitat de promoure el respecte envers el medi ambient. “No és suficient ser un líder hoteler, sinó també ètic. És imperatiu. És per això que és fonamental incloure la sostenibilitat en tot projecte econòmic”, va rematar.

Roser Daban, directora de VATEL Andorra, va expressar que la sostenibilitat ha de ser la línia de guia del turisme i de la resta de sectors econòmics

 

democrates andorra