Versant Vivant posa punt final a la celebració del 2n aniversari de la Reserva de la Biosfera

L’espectacle protagonitzat per Emilie Tarascou i Simon Kansara va posar el colofó al programa d’activitats organitzades pel comú d’Ordino, al llarg de la setmana, per commemorar el segon aniversari de la parròquia com a Reserva de la Biosfera. 

Fotos: Xavi Pujol

Durant més de 45 minuts, els espectadors que es van aplegar l’Auditori Nacional d’Ordino, van poder gaudir d’un show en què Émilie Tarascou – utilitzant diferents tècniques i eines com ara llapis, pinzells, ploma, guix i aquarel·les -, va dibuixar, sota la mirada de la càmera, paisatges de naturalesa salvatge que va reviure gràcies a unes enginyoses animacions.

La música en directe creada per Simon Kansara a base de loops aeris va acompanyar l’espectacle. Jugant amb el principi de les capes de so, Kansara va compondre una partitura orquestral delicadament melancòlica, un tràngol suau amb el qual va embolicar a l’audiència. El diàleg creat entre la música i el dibuix van tenir com a objectiu convidar als assistents a prendre consciència de la naturalesa i de l’entorn que els envolta.

Més activitats per celebrar la Biosfera

A banda de la presentació de Versant Vivant, que va tancar l’agenda d’activitats programades per la corporació comunal, durant el matí del dissabte 29 d’octubre, la parròquia va acollir la jornada de xerrades titulada ‘Testimonis d’altres reserves de la biosfera de la muntanya’, així com tot un seguit de tallers per a tota la família destinats a la construcció de jocs amb materials reciclats i a l’experimentació i descoberta de la Biosfera d’Ordino.

Distinció a la gestió del territori

Sens dubte, el respecte per la natura, el patrimoni, la cultura i la identitat han estat elements claus per fer possible que la UNESCO reconegui, des de l’any 2020, la parròquia ordinenca com a Reserva de la Biosfera, una distinció que posa en relleu la gestió òptima i sostenible que es fa del territori, des de les institucions fins a tots els agents implicats.

Actualment, hi ha més de 700 regions del món declarades com a Reserves de la Biosfera, Ordino des del 27 d’octubre de 2020 pot presumir d’aquesta distinció que suma al llistat de la UNESCO.

La distinció d’Ordino com a Reserva de la Biosfera posa en relleu la gestió òptima i sostenible que des de la parròquia es fa del territori