Voluntaris i treballadors es retroben per celebrar el Dia Internacional de la Creu Roja

Després de gairebé tres anys sense poder celebrar el Dia Internacional de la Creu Roja, voluntaris i treballadors de l’entitat es van tornar a retrobar al Hard Rock Cafè per compartir un aperitiu i gaudir de bona música. 

Fotos: Noelia Farias

L’aixecament de les mesures sanitàries va permetre que la majoria dels voluntaris i treballadors de la institució s’apleguessin al Hard Rock Cafè – en aquesta ocasió sense mascareta, però fent-se prèviament un test d’antigen –  per gaudir d’una jornada distesa en la qual no va faltar la música en directe, que va anar a càrrec de la banda andorrana Soul Storm.

Jordi Fernàndez, director general de la Creu Roja Andorrana, va assenyalar que la celebració d’enguany s’havia fet en un format “diferent” a les edicions passades. El clàssic sopar s’ha reemplaçat per un aperitiu, ja que des de l’entitat s’ha prioritzat que l’esdeveniment fos el “més interactiu” possible per tal que tothom pogués parlar i compartir en un ambient distes.

Insígnies per voluntaris i treballadors

Tal com es feia els anys anteriors, durant la jornada i amb el propòsit de reconèixer la trajectòria dels voluntaris i treballadors dins de la institució, es van lliurar un total de quinze insígnies. Anna Arce, Anna Perdiguero, Manel Pontes, Maria José Fernandes, David Ramón De Heras, Lluís Tarruel i Roger Solé Funollet,  van rebre  les insígnies corresponents als 10 anys de treball dins de la Creu Roja Andorrana. Cristina Gonçalves Feijo, Quim Fenoll, Dídac Bullich i Josep Pol i Pedrós, van ser reconeguts pels seus 20 anys de trajectòria dins de l’entitat mentre que  Didier Rusterucci i Miquel Moix Pala van rebre aquest reconeixement pels 30 anys de treball, també dins de la institució.

Celebració del naixement del seu fundador

La celebració té lloc cada 8 de maig, ja que va ser la data de naixement del seu fundador, Henry Dunant, qui va rebre l’any 1901 el primer Premi Nobel de la Pau per la seva destacada tasca humanitària i el seu important paper en la creació del Moviment Internacional de la Creu Roja.

Des de l’any 1953, la Creu Roja celebra l’efemèride sota diferents consignes. Enguany, el lema escollit està relacionat amb l’amabilitat, un valor que la institució promou amb diferents accions humanitàries i que procura que s’estengui per la resta del món.

Humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, voluntariat, unitat i universalitat, aquests són els principis fonamentals que defensa la Creu Roja des de la seva creació. Actualment, l’entitat aplega més de 14 milions de voluntaris arreu del món i té presència en 192 paises.

Celebració del Dia Internacional de la Creu Roja