El Cor dels Petits Cantors del Principat, les veus de la tendresa

El Cor dels Petits Cantors del Principat d’Andorra no ha deixat de cantar durant el confinament. En aquest temps els joves integrants del grup han mantingut els assajos, via telemàtica, guiats per la seva directora i fundadora, Catherine Metayer. El treball s’ha centrat en una cançó titulada “La tendresa”. 

Fotos: ESTENLE.COM & Cor Petits Cantors d’Andorra

Com la resta de l’activitat cultural arreu del món, l’agenda del Cor dels Petits Cantors del Principat d’Andorra s’ha vist interrompuda per la pandèmia de la Covid-19. Tanmateix, durant el període de confinament els assajos han continuat des de casa. La directora del Cor, Catherine Metayer, ha treballat conjuntament amb els integrants del grup en una cançó titulada “La tendresa”. Un projecte que Metayer avança que veurà la llum molt aviat en format audiovisual. Els ambaixadors culturals més joves del país continuen en plena forma després de gairebé tres dècades de vida.

Cor dels Petits Cantors d'Andorra

Creat l’any 1991, sota la direcció de Metayer, el Cor es va estrenar a la missa del Gall d’aquell any, a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp, amb 28 nens. En l’actualitat està format per una cinquantena de nois i noies, amb una activitat internacional molt intensa. El desembre del 2019 eren convidats al Palau de l’Elisi pel Copríncep i president de la República francesa, Emmanuel Macron, i recentment també han actuat a la seu de l’ONU i altres escenaris, a Nova York.

Es van constituir com a una associació sense ànim de lucre, amb l’objectiu de fomentar el cant entre els infants i els joves del Principat d’Andorra. Per completar la formació, l’escola del Cor proporciona a tots els cantors un exhaustiu aprenentatge en llenguatge musical, basat en la gran tradició de les escoles corals de petits cantors d’Europa. Des de l’associació consideren que la música és una eina valuosa, que permet desenvolupar competències interpersonals destinades a millorar les relacions pacífiques i la convivència. La formació en valors té un paper cabdal. Respecte, solidaritat, igualtat, rigor, exigència, concentració, disciplina, esforç i ètica, són els valors principals, i es treballen de forma complementària a l’educació musical.

Cor dels Petits Cantors d'Andorra

Els Petits Cantors han passejat el nom d’Andorra per mig món. França, Espanya, Portugal, Itàlia, Suïssa, Mònaco, Bèlgica, Àustria, Liechtenstein, Canadà o els Estats Units, són alguns dels països que han visitat. En 1997, el llavors Cor Nacional dels Petits Cantors d’Andorra va actuar a les Nacions Unides, en el primer recital d’una gira pels Estats Units. El 1998 ho va fer a la UNESCO. També al Vaticà, on la coral va cantar a la Missa de Cap d’Any, davant del Papa Joan Pau II.  Van participar en una trobada de “Pueri Cantores”, a Roma. L’any 2010, després d’alguns canvis, el Cor es va obrir a les veus femenines i va passar a dir-se el Cor dels Petits Cantors del Principat d’Andorra. Els seus membres provenen de les set parròquies i dels sistemes educatius andorrà, francès i espanyol.

En l’actualitat, amb el suport del Govern, del Comú d’Andorra la Vella -que els acull a les seves instal·lacions-, de diversos mecenes, benefactors, patrocinadors i amics, els membres del Cor segueixen rebent una educació artística, cultural i humana de gran vàlua per al seu creixement personal. Continua d’aquesta manera una missió al servei del país i del cant coral que l’any vinent celebrarà 30 anys d’història.

Després del confinament, els Petits Cantors es preparen per tornar a emocionar-nos. Més que mai, les seves seran les veus de la tendresa.