L’emoció de l’esport en una imatge

Reconeix que la seva afició i passió per la fotografia esportiva la va heretar des de molt petit, gràcies al seu avi, que era fotògraf esportiu. Treballar com a fotògraf professional era un objectiu pendent que enguany l’ha pogut fer realitat. Ha cobert diferents esdeveniments esportius al país i està tirant endavant la plataforma Montpackers, la qual uneix les seves dues passions, la muntanya i la fotografia.

Fotos: Dani Catalán
Com va néixer la teva afició per la fotografia?

La meva passió per la fotografia ve a través del meu avi, que era fotògraf esportiu. Des de molt petit l’acompanyava als partits de bàsquet a fer fotos. Ell feia les fotos del Joventut de Badalona i les 24 hores de Montjuïc de motociclisme, entre altres coses. Recordo que els diumenges a la tarda ens tancàvem en el laboratori de blanc i negre, que hi havia a casa, revelant les fotos del cap de setmana i preparant els rodets. Des de llavors, tinc relació amb la càmera, però fa poc temps que em dedico de manera professional a la fotografia.

Ets Community Manager de Cristian España? En quines competicions l’has pogut seguir?

Sí, sóc el Community Manager de Cristian España. L’he pogut seguir en el Campionat d’Andorra, d’Espanya, en Gladiators i en les seves estrenes. Al Dakar ho vaig seguir des d’Andorra.

A quins altres personatges segueixes habitualment amb la teva càmera?

Normalment cobreixo esdeveniments esportius. Ara estic ficat en un projecte molt interessant, que és Montpackers. És una comunitat pensada per als amants de la muntanya. Es tracta d’una gran xarxa i un punt d’informació de tot el Pirineu. El meu treball en aquesta nova plataforma estarà vinculat al medi social i a crear continguts de muntanya.

“Andorra és un país que ens obre moltes oportunitats, sobretot, als fotògrafs esportius, ja que el Govern aposta, cada vegada més, per les competicions d’alt nivell i als esportistes d’elit”

Què busques transmetre a través de la fotografia?

El que més m’encanta transmetre són emocions. Per exemple, de l’Andorra Ultra Trail, tinc de cada corredor tres fotos molt bones de les seves cares, que transmeten emocions completament diferents. Són tres cares diferents al llarg de 20 metres. M’agrada captar la cara de Cristian España quan està a punt de sortir en una carrera, que es vegin les emocions, la mirada, l’esperit i tot el que significa una competició esportiva.

“Els qui vulguin conèixer més sobre  la meva feina poden seguir-me a Instagram com speedy_px.”

Quina és la clau per obtenir una bona instantània?

Controlar la llum i conèixer la carrera. Així podràs saber on pots obtenir el millor de cada esportista.

Si haguessis de triar, quina creus que ha estat la teva millor fotografia o a quina li tens més afecte?

Tinc una que m’encanta, de Pau Capell, en l’Ultra del Montblanc. És una fotografia que mostra l’explosió de les seves cames quan corria. Va ser tan gran la sorpresa, que vaig prendre només una foto i em vaig apartar la càmera de la cara. També li tinc molt afecte a les fotos de la Skimo d’enguany, perquè va ser un dels meus primers esdeveniments, cobert de manera professional.

“El que més m’encanta transmetre són emocions”

Com veus el panorama de la fotografia al país?

Crec que manca més cultura, a nivell imatge, i saber el que representa el treball d’un fotògraf. Encara se senten comentaris de, com pots cobrar per això quan algú amb el mòbil ho pot fer. Més enllà d’això, Andorra és un país que ens obre moltes oportunitats, sobretot, als fotògrafs esportius, ja que el Govern aposta, cada vegada més, per les competicions d’alt nivell i als esportistes d’elit.

A qui t’agradaria fotografiar o que et queda encara per fotografiar?

Em queda per fer algun gran esdeveniment de motor, per exemple, anar al Dakar o fer la  cobertura d’algun esdeveniment d’aquestes característiques. Si bé és una de les coses que no faig gaire sovint, aquestes són de les que més em motiven i més m’agraden.

Quina és la teva relació amb Sport Media?

Formo part del club i sóc una de les persones més actives. En aquesta comunitat hi ha fotògrafs professionals molt bons i cadascun aporta el millor de si. També em trec molts dubtes i aprenc molt d’ells. Ho vaig descobrir durant el confinament. Els qui vulguin conèixer més sobre aquesta proposta o la meva feina poden seguir-me a Instagram com speedy_px.

democrates 2023