Especial Sant Jordi: Recomanacions de llibres d’Andorra

Si esteu pensant en els llibres que regalareu per a aquest Sant Jordi, aquí teniu una selecció dels quatre més destacats, de l’editorial Anem Editors.

Carrer del bosc | David Gálvez Casellas

Carrer del bosc és la crònica, en forma de diari de ficció, de les dèries, els gustos i les preocupacions quotidianes d’un escriptor, docent, pare i fill, resident a Andorra i del seu entorn. Un dietari que transcorre entre el primer i els darrers dies del confinament sanitari que vàrem patir al país, amb reculades a moments del passat i projeccions cap a futurs potencials. Una volta estàtica al món en vuitanta dies de plans, lectures, músiques i convivència en el nucli familiar. Vuitanta dies de limitacions que voldrien ser llibertats en un món convuls que busca calma. Tot amanit amb sal gruixuda i diversió, no exemptes de la duresa de la pandèmia.

PVP 14 € (Impostos inclosos)

Borís I, rei d’Andorra | Antoni Morell Mora

Borís I, rei d’Andorra és una de les obres fundacionals de la literatura andorrana. En ella, Antoni Morell hi narra les peripècies de Borís d’Skossyreff, baró d’Orange, aventurer rus blanc que apareix a Andorra l’any 1934 i s’autoproclama rei de les Valls. Una història de ficció, basada en un fet, tan real com poc conegut encara, de la història recent del Principat d’Andorra.

PVP 11 € (Impostos inclosos)

Carlemany i Andorra | Història de la Carta Pobla, el document que va originar una llegenda
Oliver Vergés Pons

Diu la llegenda que l’emperador Carlemany va ser el fundador d’Andorra i qui va atorgar als seus habitants un estatus jurídic propi. El document, conegut com a Carta Pobla d’Andorra, seria el testimoni d’aquest fet. Des de fa més d’un segle, tanmateix, l’autenticitat d’aquest pergamí ha estat posada en qüestió, fins al punt de ser considerat actualment un document fals elaborat amb el propòsit d’enganyar. El present llibre indaga en l’origen de la Carta Pobla i prova d’esbrinar qui hauria elaborat aquest document i amb quina finalitat. Amb aquesta intenció, l’autor ens trasllada a l’Andorra de fa mil anys, una època marcada per la destrucció del castell de Bragafolls i per les disputes entre comtes, bisbes i andorrans, pel control de les valls.

PVP 19 € (Impostos inclosos)

Gravats rupestres d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya| Jordi Casamajor i David Gálvez

 Amb aquest llibre, dedicat als rupestres d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya, Jordi Casamajor i David Gálvez ens presenten un conjunt de gravats d’aquests tres territoris pirinencs, eminentment sobre pedra, la majoria dels quals inèdits fins ara i desconeguts pel gran públic. Aquesta obra presenta més de cent cinquanta fotografies que mostren la riquesa dels tresors rupestres que s’amaguen al Principat d’Andorra i a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

PVC 20 € (Impostos inclosos)