A Escaldes-Engordany, el Sant Jordi se celebra a una plaça digital

Malgrat que enguany el Sant Jordi és totalment diferent del que estem acostumats, aquest serà un dia molt especial. El Comú d’Escaldes-Engordany ha llançat el lloc web de Sant Jordi Virtual, amb la col·laboració de diferents departaments, perquè tots els veïns i participants es trobin en un ambient digital.

Sí, moltes persones desitjarien celebrar el Sant Jordi al carrer, amb la possibilitat de visitar cada paradeta de floristeries i llibrers, de prendre un vermut, de gaudir d’un càlid ambient musical mentre ens toca una mica el sol primaveral. Però, encara que no sigui possible, hi ha alternatives molt creatives per a no deixar de banda una tradició tan arrelada al nostre país.

El Comú d’Escaldes-Engordany, amb la col·laboració dels seus departaments de Cultura, Turisme i Comunicació, van crear un lloc web interactiu per a celebrar el Sant Jordi. Recreant les tradicionals paradetes, l’eina digital evoca els diferents espais que podem trobar habitualment a la plaça Coprínceps a un dia de Sant Jordi; des de llibreries i floristeries, fins a punts d’escriptors i editorials, espais comunals, pastisseries, el Racó dels Petits Lectors, un apartat de micro obert, el vermut literari i un espai destinat a les associacions i escoles del Principat.

Ha estat una feina d’una setmana sencera, amb la coordinació de Valentí Closa, conseller de Cultura; Anna Garcia, cap del Departament de Cultura; Vanessa Sanjurjo, responsable de la Biblioteca Comunal, i Txell Massoni, consellera Turisme, que van comptar amb el suport d’altres col·laboradors del Comú d’Escaldes-Engordany. En total, uns 45 participants s’apleguen en la plataforma quin objectiu és “traslladar la plaça Coprínceps a Casa”.  Accessible a través de www.santjordivirtualee.com, el Sant Jordi Virtual escaldenc és una manera divertida de connectar amb altres persones i ser protagonista d’una festivitat molt especial, ja que el lloc web romandrà obert durant 15 dies i rebrà continguts de tots els ciutadans pel correu electrònic santjordivirtual@e-e.ad.

Malgrat que les dades epidemiològiques publicades pel Ministeri de Salut permeten albirar un panorama optimista de reobertura d’activitats, des del Comú d’Escaldes-Engordany es treballa en la possibilitat de fer “més online” la Festa Major de la parròquia, que tindrà lloc a finals del pròxim mes de juliol, però tampoc es descarta un escenari on es puguin realitzar altres activitats a peu de carrer, sempre que les condicions sanitàries així ho permetin.