La mezzosoprano Maria Soler emociona al públic amb la seva veu

Maria Soler només té 20 anys, però una carrera musical com a mezzosoprano molt prometedora. La seva increïble veu va enlluernar al públic en un dels primers concerts de l’any, que va acollir l’ambaixada francesa, a Andorra, el passat dissabte, dia 24 d’abril.

Fotos: Noelia Farias

La seva extraordinària veu es va poder gaudir, durant més d’una hora, en un concert d’òpera, que va comptar amb un ampli repertori musical, i en el qual va estar acompanyada per Nicolás Licciardi al piano, i Catherine Metayer en la direcció artística.

A l’espectacle, hi van assistir l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, acompanyat de la seva esposa; la ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva; la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó i el conseller, Carles Enseñat Reig, entre altres personalitats. Si bé la Maria ja ha debutat com a solista en altres espectacles organitzats al país, l’excel·lent acolliment, i la rebuda que li van brindar els assistents, la van fer emocionar. Catherine Metayer va assegurar que després del concert, algunes persones es van quedar sorpreses per la veu de la Maria, ja que no l’havien sentit mai.

La Maria és una de les joves promeses andorrana, originària de la Massana, que va començar la seva carrera artística als 7 anys estudiant piano a l’escola de música Harmonia i, posteriorment, a l’Institut de Música d’Andorra la Vella. Canta des dels deu anys en el cor dels Petits Cantors, on va rebre la formació per part de la Catherine Metayer. Del 2015 al 2017 va participar en el Festival A Nau Voix de la Baule, a França, en la categoria Joves Talents. També va formar part de les òperes organitzades per Andorra Lírica, a Sant Julià de Lòria, primer com a corista i després interpretant el rol solista d’Annina, a la Traviata de Verdi.

Des de fa tres anys estudia Geofísica a França i va ser acceptada en el Conservatori de Pantin, on rep l’ajuda de la cantant Beatrice Uria Monzón per ingressar al Conservatori Nacional Superior de París. La Maria somia d’arribar molt lluny per ser una destacada mezzosoprano a l’òpera de París.