El Ministeri de Cultura acudeix a la tecnologia per a apropar-nos a l’art

Les diferents mesures adoptades pel Govern d’Andorra, entre les quals es promou el confinament i el distanciament social, han obligat que les institucions, empreses i altres organismes adaptessin la forma en la qual treballen. El Ministeri de Cultura no es va quedar enrere i va inaugurar l’exposició virtual ‘Joan Monegal. El simbolisme estètic’.

Fotos: Acció Cultural Andorra

La sala d’exposicions Artalroc tenia previst acollir la inauguració de l’exposició ‘Joan Monegal. El simbolisme estètic’, el passat 19 de març, però les diferents mesures de confinament i distanciament social adoptades pel Govern d’Andorra van forçar la cancel·lació d’aquest esdeveniment cultural. Malgrat les circumstàncies, el Ministeri de Cultura, a través de l’àrea d’Acció Cultural, va presentar la citada mostra de manera virtual.

Obra de Joan Monegal exposada pel ministeri de culturaResulta agradable veure com la creativitat i la solidaritat afloren en temps tan complicats com els que vivim, on els esforços col·lectius per a afrontar la Covid-19 superen els interessos individualistes. Les xarxes socials i altres eines tecnològiques s’han convertit en el nostre millor aliat per a no perdre l’essència que ens fa realment humans: intercanviar experiències. En aquest sentit, el llegat de Joan Monegal ja és disponible i apreciable al perfil de Facebook d’Acció Cultural Andorra, com a part del programa del Ministeri de Cultura.

Comissariada per l’especialista Carme Soler, l’exposició ‘Joan Monegal. El simbolisme estètic’ busca ressaltar la riquesa creativa i la riquesa de llenguatge plàstic de l’artista, qui juga amb la geometria i els seus traços, per a convidar-nos a descobrir més de la seva personalitat. Són 40 les obres amb les quals l’espectador podrà gaudir d’aquesta passejada artística i digital.