Assessors Associats P&E: “Assessorem el seu futur”

L’assessoria ASSESSORS ASSOCIATS P&E va ser creada per Patrick Raboteur en qualitat d’assessor fiscal, dedicant la seva activitat professional a la gestió d’empreses i especialitzada en l’optimització fiscal.

Com va sorgir Assessors Associats P&E?

Tot va començar quan em vaig instal·lar a Andorra a l’any 1998. Aleshores exercia d’economista. Solament va ser a l’any 2013 que se’m va donar l’oportunitat de tornar a exercir com a assessor fiscal, una vegada aprovada la llei d’inversió estrangera al Principat d’Andorra, tot i que ja exercia aquesta professió a França des de ja feia més de 20 anys. Va ser aleshores que vaig decidir recuperar la meva professió d’origen com a assessor fiscal amb la creació d’Assessors Associats P&E l’any 2017 per oferir als meus clients una plataforma d’acollida i d’intercanvi per millorar l’acompanyament dels seus projectes des de la seva creació fins a la seva finalització. La nostra professió és assessorar les empreses amb la finalitat que la seva activitat perduri.

Patrick Raboteur P&E Assessors Associats
Foto: McGrau
Quin són els sectors d’activitat d’Assessors Associats P&E?

El nostre sector d’activitat és tot el que envolta el món de l’empresa. Assessors Associats P&E ofereix als seus clients solucions integrals personalitzades en comptabilitat i gestió comptable, inversions estrangeres i creació de societats. La nostra assessoria està especialitzada en l’optimització fiscal internacional tant per a societats com per a particulars. L’optimització fiscal ha d’estar en harmonia amb la realitat econòmica del país.

Segons el seu punt de vista, quin són els elements que us diferencien d’una gestoria convencional ?

Assessors Associats P&E es diferencia de la resta d’empreses del sector pel fet de comptar amb una àmplia experiència en crear empreses de diversos sectors i mides, així com aportar un màxim de seriositat, rigor, discreció i professionalitat. Ens diferenciem de les altres empreses pel nostre acompanyament integral: de principi a fi. Cal ressaltar que tots els nostres col·laboradors parlen català, francès i espanyol, i sota demanda, anglès i portuguès. D’altra banda, col·laborem amb totes les entitats bancàries del país on els nostres interlocutors són decisionaris en el sector.

“Gràcies al nostre tracte directe i proper, garantim un servei de qualitat. Dia a dia; empreses Andorranes, confien en el nostre assessorament per als seus projectes i comptabilitats”

Oferiu algun servei més exclusiu als clients locals ?

Cal destacar que oferim solucions adaptades a les necessitats comptables de les empreses, realitzem revisions trimestrals de la tarifa en funció de la realitat de cada empresa amb la qual treballem. Gràcies al nostre tracte directe i proper, garantim un servei de qualitat. Dia a dia; empreses Andorranes, confien en el nostre assessorament per als seus projectes i comptabilitats.

Qualsevol pot implantar-se al Principat d’Andorra?

Tots els projectes d’implantació no són factibles al Principat d’Andorra. Assessors Associats P&E no respon a projectes que puguin ser assimilats a frau o evasió fiscal. Com a resultat, les nostres recomanacions se centren en projectes o solucions simples basades en estudis sobre l’optimització fiscal. En aquest cas, construïm solucions legals, després d’una anàlisi exhaustiva per evitar un possible risc de requalificació. Aquesta metodologia consisteix en una anàlisi acurada de la situació financera de l’empresa, ajustable i adaptable en cada moment a la realitat de la societat i de cada estructura empresarial. En aquest sentit, cal posar en relleu que Assessors Associats P&E tracta les empreses com si fossin seves.

Quin acostuma a ser el principal interès dels seus clients de venir a instal·lar-se a Andorra?

El principal interès dels nostres clients generalment, si es tracta d’empresaris, és optimitzar fiscalment la seva societat per tal de restablir els marges per constituir provisions per assegurar el seu desenvolupament.