Claudia Lourenço:  “Els tractaments estètics són un complement a una vida saludable”

Conscient de la importància de la salut, i també de l’equilibri que ha d’existir entre la bellesa i el benestar, Claudia Lourenço, directora del centre d’estètica “En Clau”, ens explica quins són els tractaments estrelles de la temporada i com funciona el Jet Peel, un dispositiu no invasiu que treballa la pell de forma profunda, i que el centre disposa de manera exclusiva al país.

Entrevista i fotografia: Noelia Farias
Des de fa uns anys et trobes el capdavant d’”En Clau”, el teu propi centre d’estètica. Com va començar la teva aventura en aquest sector? Què és el que et va inspirar a obrir l’establiment?

Després de treballar més de deu anys en el món de l’estètica per a altres empreses, i d’haver aconseguit la confiança de la gent, vaig decidir apostar i crear el meu propi centre d’estètica que he anomenat “En Clau”, que és un joc de paraules amb el meu nom. Com tot emprenedor, al principi no va ser fàcil, ja que, si bé vaig obrir just abans de la pandèmia, el març de 2020 ens van confinar i es va tancar tot.  Així i tot, com que el meu pare és un gran referent per a mi, i des de fa molts anys és empresari, vaig continuar confiant en el projecte i aquí estem, enguany, al mes de novembre, farem quatre anys des que vam obrir portes. He de dir que, després del confinament, es va incorporar la Saskia, que també és una esteticista amb molta experiència en l’àmbit de l’estètica i la bellesa, i que, a més a més, m’ha ajudat al fet que el centre sigui encara més conegut al nostre país.

“En Clau” ofereix un ampli ventall de serveis, i uns dels més sol·licitats imagino que és el de la manicura…

Sí, fem manicura i treballem amb una de les marques punteres del mercat, que és CND, inventora del sistema d’esmaltat semipermanent. Es tracta d’una marca líder, respectuosa amb el medi ambient, amb nosaltres, amb la nostra pell i lliure de tòxics. Tenim un ampli espai destinat a la manicura i pedicura, i també un altre sector per dur a terme la depilació, els tractaments corporals i facials.

Un dels tractaments estrella del centre és el mètode Renata França, que és un dels massatges més famosos del món…

Sí, és el massatge més famós del món i vam ser el primer centre d’estètica al país en implementar aquesta tècnica.

En què consisteix el mètode i quins beneficis té?

Es tracta d’un mètode desenvolupat per Renata França, una massatgista brasilera
que, després de molts anys fent massatge, va crear la seva pròpia tècnica. S’aplica en tot el cos, amb unes maniobres molt específiques i ràpides, produint un drenatge amb resultats immediats. Amb el massatge s’activa el sistema limfàtic durant tres dies i el cos lluita contra la retenció de líquids. És recomanable per qualsevol persona i es pot utilitzar com un detox per al  cos. També es pot complementar amb altres tractaments corporals com ara l’Indiba. El massatge dura aproximadament una hora i treballa cames, abdomen, braços i esquena. Generalment, amb aquest mètode es redueix el volum del cos i puc dir que la sensació de benestar que et provoca és única.

En ser manual i amb pressió, genera molèsties?

Les primeres sessions poden generar una mica de molèstia, sobretot, si hi ha retenció de líquids, i a més, perquè és un massatge fort. No és el típic drenatge convencional
que són de moviments suaus i de pressions. És un massatge molt enèrgic

I deixa hematomes?

Depèn de cada cos. Més que hematoma, la primera sessió pot deixar-te una mica dolorida o pot ser que surti algun blau, però al final és com qualsevol tractament anticel·lulític, quan es fa una mica de força.

Per a obtenir resultats, quantes sessions recomanaries?

El drenatge Renata França és salut, per tant, recomano fer-lo cada vegada que es pugui, com a mínim una vegada al mes.

“En Clau” també treballa amb Indiba, que s’ha fet molt coneguda pels famosos i els bons resultats que s’aconsegueixen després de la seva aplicació…

Sí, comptem amb Indiba, tecnologia puntera en el mercat que serveix per tractar diferents zones del cos, i a més, disposem dels elèctrodes Facials & Body Sculpture de la marca, que són d’última generació. En l’àmbit corporal Indiba serveix per tractar la cel·lulitis, reafirmar i fer drenatge. A la zona facial, l’utilitzem per eliminar bosses, papada, arrugues fines i expressions. A nivell capil·lar, la fem servir per estimular el creixement dels cabells i prevenir la caiguda. També es treballa amb Indiba per millorar la son i la relaxació, ja que les freqüències baixes que emet incideixen en les cèl·lules fent que estiguin equilibrades elèctricament.

Normalment, quantes sessions s’han de fer per obtenir millores?

Generalment, per aconseguir resultats en el cos recomanem fer més d’una sessió, entre 8 i 12, però tot depèn de cada persona, del seu volum, i també dels hàbits de vida. A escala facial, recomano el mateix i, si vols fer un manteniment, el millor és fer-se el tractament almenys una vegada al mes.

Com tot tractament de bellesa, res és miraculós i s’ha d’acompanyar amb una bona alimentació…

Efectivament, tot i que amb Indiba els resultats són molt bons, s’ha de tenir molt clar que els tractaments estètics són un complement a una vida saludable, i que, per tant, no podem dependre només dels tractaments estètics. Cada vegada que  comencem un tractament amb una clienta, les dues parts assumeixen un compromís. Nosaltres fem el tractament, posem tot el que estigui al nostre abast perquè estigui millor, però ella ha de fer la seva part i també s’ha de cuidar. Per això, treballem molt sobre l’assessorament personalitzat i fem una valoració prèvia de cada persona i, en i en funció d’això, ideem el pla ideal de tractament.

“En Clau” ofereix un servei que és únic al país…

Sí, el nostre centre compta amb Jet Peel, un dispositiu d’última generació que serveix treballar la pell en profunditat, però de manera no invasiva. Es tracta d’una cànula de la qual surt aire comprimit amb aigua, que penetra fins a la dermis. El tractament s’aplica en diferents fases, la primera és el drenatge, que serveix per activar la pell, preparar-la, i desintoxicar-la. La segona fase és l’exfoliació, que normalment es fa amb un àcid, en funció de la pell de cada clienta. L’àcid ajuda a netejar molt millor la pell i a eliminar les impureses. Després de l’exfoliació, es fa l’extracció de punts negres o impureses, i arriba la infusió, que es pot fer amb vitamina C, àcid hialurònic, productes antioxidants amb CBD, pèptids vegetals… Tot va variant en funció a la pell que sigui tractada.

Deixa alguna marca?

No, no deixa marques, ni tampoc irrita perquè no irradia calor, sinó que és un tractament fred. Funciona molt bé i serveix també per a les taques. Els resultats són espectaculars des de la primera sessió. El tractament es pot fer a l’estiu, tot i que no és recomanable exposar-se al sol, almenys els dos primers dies després del tractament, i és recomanable utilitzar protecció solar 50.

De cara al futur, teniu pensat incorporar algun nou servei o aparatologia al centre?

Sí, és clar que sí, perquè el món de l’estètica avança molt ràpidament i, sempre que estigui al nostre abast, intentarem implementar tractaments i tècniques noves que ajudin a millorar la nostra feina de cada dia, sempre que siguin efectius per a les nostres clientes.

Què li diries a la gent perquè vingui al centre i conegui una mica més el que és “En Clau”?

Els diria que som persones joves, però amb molta experiència en el sector. Tenim un espai molt exclusiu, i sobretot, discret per fer tots els tractaments que necessitin, amb una aparatologia molt moderna i, fins i tot, exclusiva com ara el Jet Peel. La nostra honestedat, vocació i compromís per la feina són alguns dels nostres trets diferencials amb relació a la resta d’establiments al país.