Laia Clascà ens brinda detalls sobre el Trial Summer Camp

Del 14 al 19 de juliol es realitzarà, a Sant julià de Lòria, la segona edició del Trial Summer Camp, organitzat per la Federació de Motociclistes d’Andorra (FMA). Una edició que tornarà a comptar amb els millors pilots del món de l’especialitat. Té com a objectiu realitzar una formació especial per a joves interessats en aquesta disciplina. Laia Clascà, coordinadora del Campus, ens brinda detalls sobre l’activitat que es farà a mitjans de juliol.

Fotos: César Vidal
Sens dubte, Sant Julià de Lòria i Andorra s’han convertit en un referent mundial del trial. Serà fàcil mantenir aquest privilegi durant els pròxims anys?

Suposo que sí, si no canvien les lleis continuarem mantenint aquest privilegi, però ara estem travessant un moment complicat per la crisi sanitària, per la qual cosa és difícil fer previsions a llarg termini. Però estic convençuda que som un referent i, a més a més, tenim al millor pilot del món residint al Principat.

És clar que, després de la inauguració del territori Toni Bou i de la celebració de la primera edició, Sant Julià aposta pel jovent com a bressol del trial a Andorra. Quin resultat espereu d’aquesta nova edició?

El més llaminer d’aquest Campus és que reuneix els millors pilots del món, això el fa únic. Aquesta trobada permet la proximitat amb els pilots, que moltes vegades no és possible. Es realitza en un entorn privilegiat de muntanya, als Pirineus. L’ambient que es genera és molt bo i  proper, com vaig dir anteriorment, amb entrenadors d’elit, que comparteixen un dia sencer amb els participants i també els entrenen. Per als nens és com un somni fet realitat. Toni Bou és el més esperat. Els entrenaments seran a la cota 1.600 de Naturlandia, a nivell físic, l’entrenament en altura genera un alt rendiment en els participants.

Amb quants pilots compteu per a l’edició d’enguany?

Comptarà amb els pilots més importants del món del Trial com ara Toni Bou, Jeroni Fajardo, Pol Tarrés, Miquel Gelabert.  Marc Riba i Alba Villegas seran els entrenadors fixes del campus. No hem tingut cap problema per a citar-los i posar en marxa aquesta nova edició.

El campus comptarà amb característiques especials, a causa d’aquesta pandèmia?

Sí, clar, per descomptat hem hagut d’adaptar-ho amb les mesures de seguretat que ha impartit el Ministeri de Salut, ja que estarem convivint durant una setmana amb els nens i joves. Per al cas dels entrenaments, tal com indica l’estatut del Govern, no fa falta utilitzar les màscares. Serà un grup de convivència tancat.

Quina quantitat de participants hi ha fins al moment?

Teníem un topall de 15  hem hagut de valorar d’ampliar degut la demanda, finalment en serem 18. A les 48h no ens quedaven places. L’edat dels participants està, entre els 8  i els 17 anys.

Quines seran les activitats que es realitzaran?

Farem cinc hores diàries de moto a la zona de Naturlandia. Cada dia vindrà al Campus un pilot internacional. Els nostre pilots entrenaran al matí i tarda. També es realitzaran altres activitats com anar al cinema, passejarem per la capital per a conèixer el país i, a més a més, faran classes de mecànica, entrenament físic, entre altres.  Els qui estiguin interessats poden accedir a la web www.fma.ad/summercamp.