Marc i Pol López, els germans promesa

Marc i Pol López són clars valors de futur en F4 i kàrting. Amb 18 i 15 anys, estan fent un gran esforç per compaginar la competició amb els estudis. El Marc és el primer pilot d’Andorra que corre en Fórmula 4, mentre que el seu germà Pol és tot un crack dels karts.

Fotos: César DPablos / Arxiu Marc i Pol López 
Quan va ser el vostre primer contacte amb el motor?

Marc López: Tot va començar quan el nostre pare ens va portar a veure una cursa de Fórmula 1 a Montmeló, i tant el meu germà com jo ens vam apassionar pel motor. Vam aconseguir que el nostre pare ens comprés uns karts, i vam començar a entrenar al circuit de Sallent, al costat de Manresa, i no hem parat des de llavors! 

Pol López: El nostre pare és un gran aficionat al motor i ens va encomanar la seva passió. Tinc un gran record d’aquella primera carrera de Fórmula 1, jo tenia 9 anys i allò va ser el principi de tot.   

Quina edat teníeu quan vau saltar a una pista de karts per primera vegada?

M.L.: Jo tenia 12 anys i el meu germà 9, érem ben joves… El nostre pare ens ha animat sempre, de fet s’ha convertit en el nostre mànager i entrenador. 

P.L.: Vam estar un any entrenant cada cap de setmana al circuit de Sallent, fins que ens vam inscriure als campionats. 

Quan va ser la primera cursa oficial?

M.L.: Després d’entrenar-nos intensament durant un any, com diu el Pol, vam fer la primera cursa oficial en el marc del Campionat de Catalunya, teníem 10 i 13 anys. 

P.L.: Recordo que el primer any va ser difícil, però a partir del segon vam anar millorant els resultats. Això ens va animar i vam decidir-nos a participar al Campionat d’Espanya.  

Marc i Pol LópezI com va anar?

M.L.: Doncs la veritat és que sempre quedàvem entre els 10 primers, no ens podem queixar, els resultats han estat prou bons. Aquest any estem concentrats en el Campionat d’Alemanya, l’ADAC, i el DKM, que és el Campionat d’Europa de karts.  

P.L.: Aquesta experiència europea és fantàstica, estem fent curses a Itàlia, Alemanya, Bèlgica, i a d’altres països.  

Explica’m l’aventura de la Fórmula 4…

M.L.: Estic en plena pretemporada, ja he fet dues sessions d’entrenaments, que duren fins al mes de març, que serà quan començarà el Campionat d’Espanya de Fórmula 4, que consta de sis proves a diferents circuits espanyols més una a Portugal.  

Marc López: Tot va començar quan el nostre pare ens va portar a veure una cursa de Fórmula 1 a Montmeló

Com compagineu els entrenaments amb els estudis?

P.L.: Ui… és complicat! Cada dia entrenem al gimnàs, fem repàs… i els caps de setmana als circuits dels karts i de la F4. 

M.L.: No és gens fàcil, intentem compaginar-ho de la millor manera possible, som conscients que hem de seguir estudiant, a la vegada que no volem deixar de banda la nostra passió. 

Marc i Pol LópezI tot això com es finança?

M.L.: De moment no tenim espònsors, el meu pare es fa càrrec de totes les despeses, és un esforç importantHa comprat el cotxe de F4, de la marca italiana Tatus, el cotxe homologat per la Fórmula 4 a nivell europeu, i això costa molts diners.  

On voleu arribar com a pilots?

M.L.: La meva màxima aspiració és arribar a la Fórmula 1, ho tinc clar!

P.L.: A mi m’encantaria arribar a competir a la DTM, que és la màxima categoria en els turismes.  

Quins són els vostres pilots de referència?

M.L.: Sebastian Vettel, sens dubte, per mi és el millor.   

P.L.: Per mi, Jeremy Iglesias, un pilot important de kàrting de la categoria KZ1 

Pol López: “Aquesta experiència europea és fantàstica, estem fent curses a Itàlia, Alemanya, Bèlgica…

Quines condicions ha de reunir un bon pilot? 

M.L.: Ha de ser ràpid, tant en superfície seca com mullada, ha de tenir una molt bona preparació física i un gran poder de concentració. 

P.L.: A banda de la preparació física, has de ser molt sòlid a nivell mental. 

Per què vau venir a Andorra?

M.L.: Ja hi veníem regularment amb els nostres pares des que érem molt petits, fa ben bé 14 anys. Els pares es van enamorar del país i quan va sorgir l’oportunitat fa tres anys, van decidir que ens instal·laríem aquí. 

Marc i Pol López


El Marc López Gutiérrez neix a Barcelona el 16 de març del 2001 i el Pol, el 16 de gener del 2004. Estudien a la Ciutat Comtal fins que la seva família decideix traslladar-se al Principat d’Andorra, al poble de Pal, ara fa tres anys. Actualment estan estudiant batxillerat i 5è d’ESO a l’INEM de lMargineda. A banda del motor, el Marc és aficionat als esports en general, mentre que el Pol és un gran seguidor del futbol.