10 consells que et donem abans d’operar-te

Abans de sotmetre’t a qualsevol intervenció de cirurgia estètica, és molt important considerar diferents factors. A Dermandtek et donem 10 consells perquè tu i el teu benestar siguin la prioritat.

  1. Escull bé el teu cirurgià o cirurgiana. Aquest pas és fonamental. Sempre has de saber quina és la formació i trajectòria de l’especialista a hospitals de tercer nivell de l’àmbit públic i a hospitals privats. Serà igualment important conèixer la reputació del seu equip (anestesistes, instrumentistes, infermers). Recorda que les xarxes socials a vegades no reflecteixen la realitat, així que et podria ajudar a buscar testimonis d’altres pacients.
  2. Assegura’t que les clíniques o hospitals on es realitzen les intervencions estiguin homologades. Si el recinte està inscrit en la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SCCPRE), en la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reconstructiva i Estètica (SECPRE) o en el Col·legi Oficial de Metges d’Andorra, és un bon indicador de seriositat, qualitat i seguretat.
  3. Conèixer la clínica o l’hospital. Informa’t sobre la disponibilitat d’instal·lacions com ara UCI o bang de sang, que poden resultar necessàries en un moment determinat. També cal consultar quant de temps passaràs a l’hospital, quina roba necessitaràs i les indicacions de la medicació.
  4. La tecnologia no ho és tot. Si bé els equipaments mèdics són molt importants, les mans i l’experiència del cirurgià ho són encara més. Enfoca’t en allò que és veritablement important.
  5. No tot és preu. El preu d’una intervenció té una raó i has de saber al detall què pagaràs. Sotmetre’t a una cirurgia, amb un equip professional altament qualificat, a un establiment d’excel·lent reputació, té uns costos inamovibles per poder garantir la màxima seguretat i el millor resultat. Pregunta també sobre la política de retocs.
  6. Troba el millor moment. Està demostrat que els pacients amb una bona estabilitat emocional, personal i d’agenda aconsegueixen resultats més satisfactoris i una experiència més favorable. No tinguis pressa per operar-te.
  7. Expectatives vs. resultats. En aquest sentit, has de ser molt realista. El canvi que tinguis pensat ha d’anar enfocat a millorar el teu aspecte, respectant sempre la teva fisonomia i buscant la màxima naturalitat.
  8. Estableix una connexió de confiança. Has de sentir una connexió de confiança, accessibilitat i de comunicació fàcil i fluida amb l’especialista, perquè entengui els teus desitjos i tinguis clar tot el procés.
  9. Comprèn els riscos. És important saber quins són els riscos potencials, per poder entendre, valorar i acceptar si la intervenció et convé. Parlem d’un procediment quirúrgic i pot tenir les complicacions pròpies de qualsevol tractament mèdic.
  10. Recorda el postoperatori. Tan important com la cirurgia en si mateixa, és el procés de recuperació. Consulta’n tots els detalls. “Quant temps he de fer repòs?”, “necessitaré assistència?”, “les visites de seguiment estan incloses”?, “puc trucar l’especialista quan el necessiti?”, “caldrà fer-me drenatges o massatges per ajudar a recuperar el teixit?”… Les respostes a aquestes preguntes les has de tenir molt clares.