Ester Fenoll publica un nou poemari després de 10 anys de silenci

La seva feina com a secretària general del Govern d’Andorra i altres compromisos professionals la van apartar parcialment de la poesia, una de les seves passions. Tot i que confessa no haver-se desenganxat mai de l’escriptura, la poetessa Ester Fenoll Garcia torna amb un poemari molt íntim de més de 180 pàgines.

Foto: César De Pablos

Roda de Premsa amb Ester Fenoll

Al hall del Museu Carmen Thyssen Andorra s’ha presentat el quart i més recent poemari d’Ester Fenoll Garcia. A ‘Esmorzar perfecte’ (2006), ‘Anticipant octubre’ (2008) i ‘Agradezco tu amor pero tengo otros planes’ (2011), s’hi afegeix ‘Verano en la recámara’ un recull de poemes que narren les vivències de l’autora al llarg dels últims 10 anys, amb l’estètica característica i inconfusible de les il·lustracions de Perico Pastor.

Ester Fenoll al Museu Carmen Thyssen

“La il·lusió ha estat total des del primer segon”, ha expressat Montse Cardelús, directora d’Aloma Editors, sobre aquest projecte conjunt amb l’autora, amb la qual comparteix una entranyable amistat. “És tot un honor poder publicar amb una editorial que estimo tant”, explicava Fenoll; i és que cal recordar que el primer llibre editat per Aloma va ser, precisament, el tercer poemari de l’escriptora urgellenca, ‘Agradezco tu amor pero tengo otros planes’.

Roda de premsa d'Ester Fenoll al Museu Carmen Thyssen Andorra

Verano en la recámara’ esdevé un poemari “despullat, molt senzill”, en què la poetessa explora diferents sensacions i emocions, una mica allunyades de la melancolia, però guiades per l’enyorança, els records i les memòries de persones que ja no hi són, com ara el seu pare o l’insigne autor colombià Gabriel García Márquez. És també una oda a la temporada estival, la seva estació preferida, de la qual atresora molts moments a la recambra “per poder fer la travessia cap a l’hivern”, etapa que, confessa, li costa afrontar.

El pròleg de l’obra va anar a càrrec de Guillermo Cervera, exdirector del Museu Carmen Thyssen Andorra, qui va manifestar sentir una gran connexió des del primer moment que va fer una ullada a ‘Verano en la recámara’.