A la Farmàcia El Cedre et donem els consells essencials per a la cura del cabell

La cura adequada del cabell és essencial per a mantenir-lo sa i radiant. A Farmàcia el Cedre, sabem l’important que és proporcionar orientació experta sobre la rentada, el condicionament i el pentinat del cabell. Per això, aquí et deixem alguns consells claus per a mantenir el cabell en la seva millor forma.

Per Elena Lafuene Foto: @elisabethserra

RENTADA DEL CABELL:

 1. Selecció del xampú: Escull un xampú adequat per al teu tipus de cuir cabellut. Fes massatges suaument al cuir cabellut, evitant estendre el producte per la fibra capil·lar.
 2. Freqüència de la rentada: Si tens el cuir cabellut gras, és possible que necessitis rentar-lo diàriament per a evitar problemes com ara la dermatitis seborreica. No és dolent rentar els cabells cada dia, és pitjor portar-lo brut. En canvi, si el teu cabell és eixut, tracta de reduir l’ús de xampús amb sulfats.
 3. Xampú clarificant: Considera l’ús ocasional de xampú clarificant amb partionat de zinc per a una neteja profunda.

CONDICIONAMENT DEL CABELL:

 1. Ús del condicionador: Sempre utilitza condicionador, aplicant-ho de la part mitja a les puntes. Evita la fricció en embolicar suaument el cabell amb les mans.
 2. Temps d’actuació: Deixa el condicionador durant el temps recomanat pel fabricant i esbandeix a fons.
 3. Aigua dura: En àrees amb aigua dura, considera la instal·lació d’un filtre a la dutxa per a evitar que les sals es dipositin en el teu cabell.
 4. Màscares nutritives: Si el teu cabell està danyat o porós, fes ús de màscares nutritives una o dues vegades per setmana. Per a modelar pots usar olis, o productes amb silicones evaporables o solubles en aigua.

ASSECAT I PENTINAT DEL CABELL:

 1. Eixuga’t amb tovallola: Evita fregar el cabell amb la tovallola. En el seu lloc, embolica’l suaument amb una tovallola de microfibra o una samarreta de cotó per a absorbir la humitat sense fricció.
 2. Evita la calor directa: Assegura’t que el teu cabell estigui completament eixut abans de fer servir planxes, tenalles o assecadores per a evitar el “bubble hair” (són bombolles d’aigua que es queden en la cutícula).
 3. Raspallat i pentinat: Raspalla el cabell abans de rentar-lo, si és arrissat, i una vegada que estigui sec, si és laci. Utilitza productes adequats per al pentinat, com ara cremes per a pentinar o olis específics.

PROTECCIÓ ADDICIONAL:

 1. Protecció solar: Abans de nedar en el mar o la piscina, aplica un oli protector o sèrum amb antioxidants i esbandeix el cabell amb aigua dolça per a evitar danys pel clor o la sal.
 2. Accessoris per a la protecció: Considera l’ús de capells, turbants o qualsevol altra peça per a protegir el teu cabell de la radiació solar, com més gruixuts, millor.
 3. Evita pentinats atapeïts: Evita pentinats que exerceixin tensió en el cabell i evita l’ús d’extensions, així evitaràs la caiguda del cabell per tracció.
 4. Selecció de raspalls: Utilitza raspalls de qualitat que redueixin l’electricitat estàtica, com els de materials de fusta o metall, i també els d’Olivia Garden, Tangle teezer… Els que porten materials de fusta o metall redueixen la formació d’electricitat estàtica.
 5. Control del frizz: Mantingues un cabell saludable per a evitar el frizz, pensa que és sinònim de problemes en la fibra capil·lar i tria el producte adequat a l’estat del teu cabell, per a això tot l’anterior és vital.

ELECCIÓ DEL CONDICIONADOR:

 • Cabell sa: Aplica un condicionador instantani després del xampú i aclareix completament.
 • Cabell tractat químicament: Fes servir un condicionador intensiu (tipus llard o oli) com pre- *poo, deixant-lo actuar abans de la rentada.
 • Prevenir problemes amb calor: Aplica un protector de calor/condicionador leave-*in abans d’eixugar o pentinar el cabell.
 • Cabell embolicat: Usa un condicionador que requereixi esbandida després del xampú i aclareix completament.
 • Cabell gras: Opta per un condicionador després del xampú que contingui detergents catiònics com ara el Clorur de Benzalconi o el Clorur d’Esteralconi.

A Farmàcia El Cedre, estem compromesos amb la teva salut capil·lar. Segueix aquests consells per a mantenir el teu cabell en el seu millor estat i per a lluir-lo bell i saludable en tot moment.