Racó dels secrets: dieta i cosmètica

La bellesa va de dins cap a fora, aquesta és una frase molt popular i, no només té a veure amb l’esperit o la bellesa de l’ànima, sinó també amb el que mengem i amb la composició de la nostra dieta diària. Tot el que consumim es veu reflectit en la nostra salut i en la bellesa.

La pell, el cabell, les ungles i tot el nostre cos, s’aprofiten dels nutrients que li donem, per lluir de la millor manera possible. És per això que, un dels aspectes més importants per al nostre cos, és proveir-lo de la quantitat suficient de vitamines, minerals i proteïnes. Així que, per estar guapes, la dieta és vital.

Moltes persones són cada vegada més conscients d’aquests principis i han fet de la frase “som el que mengem” una bandera.

De gairebé res val posar-se les cremes més cares del món, si no ens alimentem bé. Pel que cal fixar-nos molt bé en les coses que estem incloent en la nostra dieta. Per això, us deixem 6 consells que heu de tenir en compte per portar una dieta cosmètica ideal:

Aigua suficient

Una dieta amb poc líquid pot produir una certa deshidratació de la pell, la qual cosa constitueix el pas previ al seu deteriorament i envelliment.

Dosi adequada de vitamina C

Aquesta és fonamental per a la síntesi del col·lagen. La vitamina C es troba bàsicament en els cítrics, les verdures i les hortalisses. Recordeu! Amb una cocció excessiva es perd gran part d’aquesta vitamina. Les proteïnes han d’estar presents en les quantitats necessàries i han de ser d’alta qualitat biològica.

Les proteïnes

Element necessari per al nostre cos. Evitar, doncs, les dietes sense proteïnes, les dietes estrictament vegetarianes o les que contenen només proteïnes de baixa qualitat. La carn, el peix, els ous, els lactis i els llegums són bones fonts de proteïnes.

La vitamina A

És essencial per al bon estat de la pell. Es troba en els greixos animals i en els vegetals de color ataronjat-vermellós.

La mantega, els lactis no descremats i els ous

Aliments molt recomanats. En cas de dietes hipocalòriques o baixes en greixos, s’hauran d’incloure periòdicament aliments rics en aquestes vitamines.

L’alcohol i el cafè

Es prendran amb molta moderació i es procurarà que la base de la dieta sigui rica els aliments frescos.

Si incloeu aquests aliments en la vostra dieta diària, veureu que, a poc a poc, el vostre cos llueix molt millor, a més el vostre estat d’ànim millorarà i la vostra salut es mantindrà en equilibri.