El secret de l’aigua en la pèrdua de pes

El metabolisme basal és l’energia que consumeix el nostre cos en repòs, això és clau per a la pèrdua de pes. Sabem que restringir calories fa alentir el metabolisme per això es disminueix l’efecte de les dietes, però l’aigua l’accelera, perquè estimula la producció de calor en l’organisme, sobretot, quan està freda. El cos ha de gastar energia a escalfar el líquid a la temperatura corporal, per tant, com més energia gasti el cos, més ràpid funcionarà el metabolisme, per exemple, per a l’aigua a 20 graus augmenta un 30% més.

Per Elena Lafuente

L’aigua treu l’apetit

El cervell acostuma a confondre la set desencadenada per una lleu deshidratació amb la fam. L’aigua en quantitat suficient dilata l’estómac i fa disminuir la sensació d’apetit.

Si beus aigua no estàs bevent sucres

Els sucres són els autèntics blocadors de la pèrdua de greix corporal.

El cos necessita aigua per a cremar el greix

La ingesta d’aigua augmenta la crema de greix per a obtenir energia.

L’aigua calma l’estrès

La falta d’hidratació està relacionada amb la somnolència i la reducció de l’estat d’alerta. S’ha comprovat que la deshidratació augmenta la producció de cortisol (hormona de l’estrès). Un desequilibri d’aquesta hormona ens porta a menjar aliments grassos i refinats per a sadollar l’ansietat emocional.

L’aigua millora el rendiment físic

En fer esport accelerem el consum d’energia i, per tant, l’aigua és necessària quan els teixits han de treballar més. A més, perdem electròlits com ara el magnesi, sodi i potassi, necessaris per als nostres músculs.

Si les cèl·lules del múscul no reben l’aigua necessària, aquestes descomponen les proteïnes en lloc de greix i s’alenteix la formació de múscul.

L’aigua evita la retenció de líquids

La retenció de líquids és una acumulació d’aigua i altres líquids en l’organisme. Generalment, sol acumular-se subcutàniament en el baix ventre, turmells, nines, etc… augmentant el pes i la sensació d’inflor.

Els ronyons juguen un paper important controlant no només els volums d’aigua que s’excreten sinó les concentracions de sodi i potassi, així com en els nivells de PH en fluids. Per això, una correcta hidratació rica en minerals i electròlits ajudarà a evitar aquest desequilibri.