El Cantàbric a Taula, quan la frescor i la qualitat són els millors ingredients

Aquest és un establiment amb molta tradició que, originalment, només funcionava com peixateria. Actualment, El Cantàbric a Taula, manté la seva essència com a botiga de peixos i mariscos frescos, però també funciona com a restaurant, una fusió que va veure la llum el 2006 i que, des d’aleshores, és molt ben rebuda pels seus clients més fidels.

Fotos: César De Pablos

Els paladars més entrenats, i els que no ho són tant, poden reconèixer la diferència entre un producte fresc i un de congelat. Aquesta diferència no només rau en el sabor del producte, sinó també en la seva textura; i això ho saben molt bé a El Cantàbric a Taula, un restaurant i peixateria, ubicat al bell mig de la parròquia de Sant Julià de Lòria, on la frescor i la qualitat són considerats com els ingredients que mai no poden faltar en cada preparació.

El concepte és molt senzill i molt pràctic. El client només ha d’anar-hi, triar de l’aparador el peix o marisc de la seva elecció i demanar que s’ho preparin al seu gust, sigui al vapor, a la planxa, amb salsa o al forn. Molts dels seus productes són provinents de les costes de Sant Carles de la Ràpita o de Roses, però també n’hi ha altres, com ara el salmó de Noruega, la navalla gallega o el rap del nord, que són del gust de tota mena de clients. La qualitat d’aquests peixos i mariscos està garantida pels professionals d’El Cantàbric a Taula, quins trien acuradament cadascuna de les peces que formarà part de la seva oferta de productes.

Durant la temporada d’estiu, molts comensals van poder gaudir del seu menú estival, però amb l’arribada imminent de la tardor, El Cantàbric a Taula es prepara per a oferir opcions més adaptades a la temporada. No obstant això, podem avançar-te que, entre els plats més demanats pels clients, hi destaquen el salmó marinat i el “variat” de musclos, cloïsses i navalles gallegues a la planxa. De qualsevol manera, cada plat resulta realment deliciós; tot ho fan amb molta transparència i de cara al client, que pot veure com es fa tot el procés en una cuina oberta. Diferents referències d’Albariño, Verdejo, així com de vins catalans i francesos, permeten al comensal complementar la seva experiència culinària on, si bé els vins blancs i rosats són protagonistes, els vins negres també tenen el seu espai.

Un altre dels avantatges que El Cantàbric a Taula ofereix als seus clients, és la possibilitat de fer comandes via telèfon, sigui per retirar el producte al mateix establiment o bé per a lliurar-lo a domicili. El client també podrà decidir si prefereix el producte fresc o preparat en qualsevol presentació. També, sota encàrrec, el restaurant ofereix arrossos i suquets, dues elaboracions que sempre resulten dignes dels elogis de cada visitant.

El Cantàbric a Taula | Av. Verge de Canòlich, 41. AD600 Sant Julià de Lòria. +376 841 302.