Especial Gastronomia: Natàlia i Cristina Canut

Sens dubte, Casa Canut és un dels establiments més selectes del país i amb seu restaurant, La Grandalla dels set pètals, la família ha aconseguit traslladar la seva passió pel bon menjar a una oferta gastronòmica basada en la cuina de temporada, el marisc i el peix fresc.

L’interès per poder oferir una cuina de qualitat, ha convertit el seu restaurant gastronòmic en una parada obligatòria pels amants de la bona cuina. Tanmateix, ofereixen una de les millors taules d’Andorra, salons privats i una agradable decoració. A Casa Canut podeu descobrir la carta de temporada, la cuina de mercat, el menú degustació, el menú del mar, el menú del dia i també per als nens. I, a més a més, cuina saludable, vegetariana, vegana i per a intolerants.

Una cuina exquisida i una excel·lent bodega, amb bons reserves i gran estat de conservació. També gaudeixen d’una excel·lent oferta de pastisseria, amb fruita fresca o una àmplia gamma de xocolates i una gran presentació artística. Cuina creativa i de prestigi, que el Ramon Canut va posar al cim més alt de la gastronomia andorrana i que ara porten amb mestria les seves filles, Natàlia i Cristina.

Quina opinió teniu del nivell de la cuina que s’està fent actualment al país?

Crec que ha evolucionat molt, existeix una oferta molt variada i força bona qualitat. Però realment, quant a restaurants gastronòmics hem quedat molt pocs, ja que la crisi va afectar molt, sobretot al nostre segment. Però hem apostat per una línia de qualitat i això ens ha permès mantenir-nos, malgrat que també és cert que els visitants actuals són d’un altre nivell adquisitiu i busquen un altre tipus de gastronomia, el nivell ha baixat substancialment.

Com es pot potenciar més la gastronomia a Andorra perquè sigui un referent i un dels principals atractius del país?

Promocionar-la més a l’exterior, però és una qüestió que s’hauria de fer des de govern. Malgrat que tenim constància que s’estan fent accions per promoure el producte local i de proximitat i ens estan incitant a consumir aquests productes i a incloure’ls a les nostres cartes.

Quin és el secret per a mantenir l’èxit entre la vostra clientela i per superar els moments de crisi?

És important tenir estabilitat amb els equips que formen la nostra empresa, el nostre xef fa molts anys que és amb nosaltres i crec que es jubilarà, també amb nosaltres. És important que l’equip noti una estabilitat professional i que sapiguem que valorem la seva professionalitat, tant a la cuina com a la sala. Sens dubte, la ubicació també ajuda molt, ja que ens permet obrir tot l’any i podem donar estabilitat a la nostra plantilla. Sí que s’ha perdut un alt percentatge de clients lligats a operacions financeres amb els bancs, però el fet de realitzar un gran esforç de recerca, tota la família, i de crear sinergies entre tots, ens ha permès guanyar també quota de mercat.