Especial Gastronomia: Dolors Pal

A més de la situació geogràfica privilegiada que envolta la Borda Raubert, aquest restaurant és famós per la cuina típica andorrana que Dolors Pal ha sabut oferir amb mestria, any rere any, a través dels seus plats casolans elaborats amb productes de proximitat i de la terra. El restaurant està ubicat en un element arquitectònic típicament andorrà, una borda, que va ser degudament condicionada per fer la funció de restaurant des de l’any 1972. Actualment, la Borda Raubert continua essent una referència culinària del nostre país i la qualitat de la seva cuina és innegable gràcies a la Dolors Pal. 

Quina opinió teniu del nivell de la cuina que s’està fent actualment al país?

Certament el nivell de cuina a Andorra ha anat evolucionant durant els segles i més concretament en la darrera dècada, que ha canviat substancialment. Avui podem presumir de cuiners i d’una alta cuina amb un reconeixement internacional, juntament amb les millors taules i els millors indrets.

El ventall gastronòmic que avui ofereix el país és d’un reconeixement assolit i ben marcat en l’àmbit de la restauració europea.

Els nostres professionals participen i són convidat el fòrums internacionals, europeus i mundials. Són un bon exemple de la salut que avui gaudim a Andorra a nivell de cuina.

Com es pot potenciar més la gastronomia a Andorra perquè sigui un referent i un dels principals atractius del país?

Bé jo personalment penso que anem ben encaminats, com us he dit anteriorment, la nostra cuina gaudeix d’una sanitat notòria i cada dia més la donem a conèixer internacionalment. Poc a poc, anem assolint els objectius marcats, productes de qualitat, tècniques culinàries capdavanteres, mecanismes i aparells més sofisticats, personal més tècnic i qualificat.

Els fòrums, fires, congressos, certàmens internacionals per a professionals de la restauració i de l’hostaleria són un bon marc per mostrar el nostre potencial gastronòmic. Sempre que en tenim ocasió, Andorra hi és present.

Provocar la notícia als mitjans i fer que les xarxes socials en proporcionin la difusió, garanteix i potencia molt més que la informació propagandística pròpiament dita.

Quin és el secret per a mantenir l’èxit entre la vostra clientela i per superar els moments de crisi?

Respectar al client, ser fidels amb nosaltres mateixos, creure en el nostre projecte i estar segurs de la nostra professionalitat, garantint sempre el màxim atribut.

Amb un producte i una matèria prima de primera qualitat, i si a més el pots aportar o proporcionar tu mateix a través dels teus serveis, garanteix que el client es fidelitzi. Els moments més durs es superen amb perseverança, constància i professionalitat, tenint com la premissa, que sota cap concepte, mai s’ha de tocar la qualitat del producte això ens garantirà la permanència en el sector.