La remodelació corporal, una bona opció per a recuperar la figura

Normalment, aquest procediment s’aplica després d’una pèrdua massiva de pes o de l’embaràs i té com a principal finalitat remodelar aquella part del cos que hagi patit un canvi estètic.

Amb més de 15 anys d’experiència en cirurgia plàstica i medicina estètica, l’Institut de Cirurgia Plàstica, liderat pel Dr. Fabrizio Moscatiello, ofereix un ampli ventall de cirurgies –cada vegada menys invasives–, que ajuden a recuperar la figura i a eliminar l’excés de greix que tenen algunes zones del cos.

Com es fa la remodelació corporal?

S’aprofita un mateix acte quirúrgic per fer diferents intervencions a les zones afectades i posteriorment remodelar-les. La combinació de cirurgies redueix el temps del postoperatori i també el cost de la intervenció per al pacient.

Quan és convenient fer-lo?

És recomanable esperar com a mínim sis mesos després d’haver parit per fer l’operació. Si es tracta d’un pacient en procés de pèrdua de pes o que s’hagi sotmès a la col·locació d’un baló intragàstric, per exemple, l’ideal és deixar passar uns mesos fins que estabilitzi el seu pes. De totes maneres, abans de cada intervenció, cada pacient se sotmet a proves preoperatòries i conforme als seus resultats, el Dr. Moscatiello determina què és el que més li convé.

Són intervencions ambulatòries o requereixen internació?

Generalment, l’aplicació de qualsevol tècnica de remodelació corporal requereix uns dies d’internació, sota la supervisió del Dr. Moscatiello, qui serà l’encarregat de veure al pacient i de donar-li l’alta.

Es pot fer vida normal després de l’alta clínica?

Al cap de dues setmanes el pacient podrà fer vida normal, és a dir, podrà anar a treballar i reprendre la seva rutina. Tot i que, per practicar esport haurà d’esperar un mes. Almenys els primers deu dies haurà de portar faixa compressiva i no fer moviments bruscos. Els punts de l’operació es trauran al cap de quinze dies.

Quines intervencions es practiquen?
Després de l’embaràs

Per retornar l’aspecte pla a l’abdomen es practica l’abdominoplàstia, una tècnica quirúrgica  utilitzada per eliminar l’excés de greix a la panxa,  difícil de treure amb dietes i exercicis. Durant la intervenció, a més de treure la pell sobrant, es fa una recol·locació de la musculatura, suturant l’abdomen per la línia mitjana. Això donarà com a resultat una panxa plana, ferma i una cintura més estreta. La incisió es fa a l’altura de la pelvis, de manera que la cicatriu quedi amagada amb la roba interior.  Aquest procediment es pot combinar amb una mastopèxia o elevació de pits, que es pot dur a terme amb pròtesis o sense. A través d’aquesta tècnica es recol·loquen els sins en la seva posició natural, es recupera la seva fermesa i es realça la seva forma corregint la tendència de les mames caigudes o flàccides.

Qualsevol d’aquestes dues intervencions esmentades anteriorment són compatibles amb la liposucció de flancs, zona on més s’acumula greix després d’haver parit.

Una altra alternativa que ofereix l’Institut de Cirurgia Plàstica del Dr. Moscatiello és la miniabdominoplàstia, empleada normalment en aquells casos que s’hagi parit per cesària i que la cicatriu ni la zona abdominal hagin quedat bé. Amb la miniabdominoplàstia s’aconsegueix un millor aspecte de la zona en qüestió, ja que s’estira la pell a la part baixa de l’abdomen i, si és necessari, es fa una liposucció per reduir flaccidesa i greix.  És un retoc molt lleuger amb resultats molt naturals. Si bé depèn de cada cas, normalment es fa amb anestèsia local i sedació. La recuperació és molt ràpida perquè es treballa amb la pell i el greix i no sobre la musculatura. Cal destacar que, quan es fa la liposucció, també es pot aprofitar l’acte quirúrgic  per a fer lipofilling. El greix que s’ha tret d’alguna part del cos s’utilitza per a remodelar el pit o els glutis, tot conforme a les necessitats del pacient.

Pèrdua massiva de pes

Quan parlem de la pèrdua de pes massiva, les intervencions que es realitzen a l’abdomen i al pit es poden combinar amb altres cirurgies, per exemple amb el lífting de braç, un procediment destinat a restaurar la seva forma estètica, traiem ‘les ales de ratpenat’ que es pot generar per un descens brusc de pes o per una laxitud en el to de la pell per culpa del pas dels anys; i amb  el lífting de cames, que té com a finalitat millorar l’aspecte de les extremitats inferiors a través de l’eliminació de l’excés de pell i teixit adipós que hi ha entre les cames. Aquesta cirurgia no només evita la fricció entre les cames, sinó que també afavoreix la higiene de la zona.

Un altre de les opcions que el Dr. Moscatiello apropa als seus pacients és el lífting circular que comença per l’abdomen i contínua pels glutis i l’esquena.

Tots aquests procediments són aptes per a persones que hagin patit una perduda important de pes o que vulguin tornar a recuperar la seva figura després de l’embaràs. Tot i que també s’apliquen a aquelles persones primes que a causa del seu tipus pell tenen una flacciditat excessiva i necessiten una remodelació corporal per millorar alguna zona del seu cos.

Cas postpart. Pacient de 27 anys. Remodelació corporal. Tècnica aplicada reducció mamària i abdominoplàstia.
Cas pèrdua de pes massiva. Pacient de 29 anys que va perdre entre 50 i 60 quilos. Remodelació corporal. Tècnica aplicada: Mastopèxia sense pròtesi i abdominoplàstia

FACEBOOK: @DrFabrizioMoscatiello

INSTAGRAM: @drmoscatiello

*Més informació sobre els tractaments esmentats al text a www.cirugiaplasticaandorra.com