(+Fotos) A 30 anys de la inauguració de la Residència Clara Rabassa

La capella de la Residència Clara Rabassa va acollir, el passat 14 de desembre, una missa oficiada pel copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, amb motiu del 30è aniversari de la institució geriàtrica. L’activitat va comptar amb la presència de residents i familiars, així com d’autoritats polítiques nacionals.

Fotos: César De Pablos

30 anys de la residència Clara RabassaEl copríncep Joan Enric Vives va encapçalar els actes commemoratius del 30è aniversari de la Residència Clara Rabassa, que van començar amb la celebració de l’Eucaristia que va omplir la capella del centre sociosanitari.

30 anys de la residència Clara RabassaL’arquebisbe d’Urgell va lloar la feina mancomunada entre els treballadors de la residència, la junta directiva del Patronat de la Fundació i el Govern d’Andorra. “Donem gràcies a Déu també per aquesta idea que va tenir la senyora Clara Rabassa, perquè els seus béns servissin per ajudar els altres. Aquesta residència és el millor monument que es podia fer en el seu nom”, va expressar, qui va tenir el gest de saludar la incorporació de Roc Torres al Patronat de la Fundació, en substitució del seu germà, Daniel Torres, recentment finat.

30 anys de la residència Clara RabassaVives no es va guardar els elogis i va valorar que la Residència Clara Rabassa ha estat un dels centres que millor ha gestionat la crisi de la Covid-19, gràcies a la tenacitat dels seus responsables i membres d’equip. “Però no podem cantar victòria, ja que aquesta és una pandèmia molt complexa que ens complicarà la lluita”, va afegir el copríncep episcopal.

30 anys de la residència Clara RabassaAcabada la missa, de la qual van ser partícips, entre altres membres de la junta, la presidenta-delegada de la Fundació Privada Clara Rabassa, Eloisa Ortega; el ministre de Salut, Albert Font; la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i els cònsols de la parròquia d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié, també s’hi va sumar el cap de Govern, Xavier Espot, qui va prendre part de la cerimònia de benedicció del hall de l’edifici, un projecte completat el setembre passat per al qual la dissenyadora Laura Torres va optar per un concepte diàfan i modern, però al mateix temps funcional, amb l’objectiu de facilitar la feina dels treballadors i la comoditat dels visitants i residents.

30 anys de la residència Clara RabassaLa celebració va concloure amb un aperitiu i espectacle musical a càrrec del guitarrista Manuel Alonso, el pianista Jordi Barceló i el percussionista Xavier Crespo.

30 anys de la residència Clara RabassaCompromís social

Durant el seu discurs, Eloisa Ortega va posar en relleu que la Residència Clara Rabassa es va fundar en un context en què era una opció, però que, amb el pas dels anys, ha esdevingut una necessitat per al país i la societat. En aquest sentit, va refermar el compromís de la junta i la institució per afavorir el suport social dels residents i de les seves famílies.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

30è aniversari de la Residència Clara Rabassa