L’art de la imperfecció: el Wabi-Sabi i el que pot fer per la teva casa

Què és el Wabi-Sabi? Acceptar el cicle natural de la vida i descobrir tota la seva bellesa. Ni t’imagines el que aquesta filosofia japonesa pot fer per tu i per la teva casa. La seva estètica es basa en la idea de trobar la bellesa en la imperfecció. Les esquerdes a les parets de guix desgastades, les esquerdes en els objectes i les altres marques que el temps, el clima i l’ús deixen, no s’amaguen. En aquest estil, que ve del Japó, prevalen els colors apagats, els tèxtils esfilagarsats i les asprors dels materials pràcticament sense tractar, gairebé trets de la natura.

TAN SIMPLE, TAN CÀLID
No hi ha infinites peces petites sinó poques però molt ben escollides. De fusta, fibres i ceràmica, peces artesanals amb les seves imperfeccions i, precisament per això, bellíssimes. Consola, mirall i catifa, en Tessa & Co. De Teresa Asensio.

wabi-sabi

VISITA ANTIQUARIS
Si no tens la sort d’haver heretat una peça amb caràcter, passeja’t per rastres o antiquaris. Trobaràs peces tan boniques com aquestes, de La Europea. L’escriptori groc és del segle XIX.

wabi-sabi

BUSCA L’AUTÈNTIC
Recupera peces antigues i guanyaràs autenticitat, com s’ha fet en aquest dormitori amb un taulell antic típic de la decoració Wabi-Sabi. Parets revocades amb morter i pintades en cru. De Roger Bellera.

wabi-sabi

PASSAT ENVELLIT
Una taula antiga s’ha convertit en un moble sota-lavabo i un mirall envellit molt decoratiu l’acompanya. Aquest és del Chinero. El Paviment és de pedra belga, similar a la pissarra. D’Isabel López-Quesada.

wabi-sabi

TEXTURA WABI-SABI
No busquis que tot estigui llis i ben polit. A la textura de parets, els llums o les cadires. L’arruga és bella. De Paula Duarte.

wabi-sabi