Idees de decoració sostenible para la teva llar

Nou any, i de sobte ens adonem que estem cansats del que veiem a casa. Doncs cap problema, uns canvis aquí i allà, amb la nostra ajuda, naturalment, i per descomptat de manera sostenible.

Racó de treball

A la xarxa hi ha infinitat de webs dedicades al seu reciclatge. De fet es podria moblar una llar sencera amb ells. Estem parlant dels palets que en aquesta ocasió apilats amb gràcia i un treball de bricolatge gairebé nul, es transformen en una pràctica i atractiva zona de treball o estudi. Abans de fer-los servir ens hem d’assegurar que no hi ha claus ni puntes que ens puguem clavar. Una repassada amb paper de vidre i l’opció vernís i pintura, ho deixem al vostre criteri.

Racó de treball sostenible fet amb paletsRebedor

Sovint ens oblidem del rebedor, però amb la nostra proposta hi podreu donar un aire actual. No és la primera vegada que fem servir una capsa de fusta i de fet no serà l’última. Farem una passada amb el paper de vidre, una capa de pintura i col·locarem a sobre un coixí tendència. Ja tenim l’entrada de casa a punt i al dia.

Caixa rebedorTamboret contenidor

Aquí tenim una idea enginyosa i atractiva visualment. El més complicat serà col·locar les quatre rodes a la base, però si això suposa algun problema, en podem prescindir. Amb bosses de cotó que lligarem a les potes, podrem cobrir el nostre tamboret invertit que podrem fer servir com a contenidor de rotlles de paper o d’altres objectes allargats, com ara paraigües.

Gàbia contenidor

A la taula d’estudi o treball tot ha d’estar en ordre i una gàbia ens pot ajudar a organitzar-nos. No necessitarem intervenir l’objecte amb cap eina, però sí que ens assegurarem que està ben neta. També la podem servir a la cuina com a escorredor dels nostres plats i coberts diaris.

Gàbia contenidorTaula de calaixos

Abans de llençar un moble hem de reflexionar. Si bé el conjunt ens pot semblar irrecuperable, potser alguna part ens pot sorprendre. És el cas d’aquests calaixos, que després d’unir-los amb cola, se’ls hi ha col·locat les potes del moble descartat. Els detalls seran definitius perquè sigui un conjunt sorprenent i actual.

Taula de calaixos