Noves tecnologies: WhatsApp eleva l’edat mínima dels usuaris i molt més…

La tecnologia avança amb molta rapidesa i avui et presentem una selecció dels millors gàdgets i darreres novetats tecnològiques perquè no et quedis sense conèixer-les. WhatsApp eleva l’edat mínima dels usuaris…

WhatsApp eleva l’edat mínima dels usuaris

Des d’aquest mes de maig passat, només es pot accedir a WhatsApp a partir dels 16 anys d’edat, i no a partir dels 13 com fins ara. La UE ha actualitzat les lleis de privacitat i requereix més transparència sobre l’ús de la informació de les persones. Amb les noves condiciones, cada vegada que un usuari intenti instal·lar l’aplicació, caldrà confirmar l’edat. Ara queda per veure com podran verificar la informació.

WhatsApp smartphoneArriba el Wiko View 2

El fabricant tecnològics Wiko ha tret al mercat el seu smartphone Wiko View 2, un terminal amb pantalla sense marcs de 6 polzades amb resolució HD+ i un aspecte ultra panoràmic. De moment està disponible en negre a un preu inferior als 200 euros. A més, el Wiko View2 inclou desbloqueig per reconeixement facial i sensor d’empremta digital, així com una càmera principal de 13 Mpx i una altra de 16.

Smartphone Wiko View 2El sistema eCall, obligatori en cotxes nous

Des de l’1 d’abril passat, els vehicles nous ja han d’estar equipats amb el sistema d’emergència eCall, tot i que a Andorra encara no funciona. Aquesta tecnologia ha estat dissenyada per agilitzar les tasques de socors i d’assistència en cas d’accident. La innovació ja és estàndard a Europa, amb la implicació dels fabricants de vehicles, en la qual no hi juguen cap paper directe les companyies de telecomunicacions.

sistema eCallBQ treu l’Aquaris X2, un smartphone sense marcs

La firma espanyola acaba de presentar els seus dos nous models que aposten per una versió d’Android i càmeres dobles, amb un preu que no supera els 300 euros. La pantalla és infinita, amb 5.65 polzades, format 18:9, cos de vidre, doble càmera posterior amb intel·ligència artificial i compta amb el programa Android One, la qual cosa li garanteix el sistema operatiu de Google en estat pur i totes les actualitzacions.

BQ Aquaris X2 smartphoneMatrícules intel·ligents

La ciutat de Dubai serà la primera del món en fer el test de les matrícules de cotxe intel·ligents. Entre d’altres prestacions, les noves plaques contactaran directament amb els serveis d’emergència en cas de col·lisió o accident. Incorporaran una pantalla digital i transmissors que els permetran comunicar-se amb altres vehicles, informar de les incidències de trànsit i també, en cas de robatori, localitzar immediatament el cotxe.

Controlar el consum de sal

S’ha creat un sistema invisible per controlar l’alimentació dels hipertensos, a través de la connexió Bluetooth de l’smartphone. Es tracta d’un dispositiu inalàmbric flexible i elàstic, dissenyat per portar-lo còmodament a la boca i que mesura la quantitat de sodi que consumeix una persona.