Rejoveniment facial, la clau de l’eterna joventut

De l’envelliment facial ningú s’escapa, no obstant això, existeixen nous procediments i tècniques en l’àmbit de la cirurgia i medicina estètica que ajuden a retardar la seva aparició i a retornar-li al rostre la seva joventut i vitalitat, més enllà del pas dels anys.

Si bé és cert que la manera en la qual una persona envelleix depèn, en gran mesura de la seva genètica, els factors ambientals i l’estil de vida sedentari, també acceleren la seva aparició. Normalment, l’envelliment facial és un procés, els efectes del qual comencen a fer-se visibles a partir dels 35 anys. Es caracteritza pel deteriorament del rostre i del coll i es manifesta a través d’arrugues, taques i flacciditat en la pell.

Amb el pas dels anys, la pèrdua de fermesa i volum en el rostre desdibuixa la línia de la mandíbula, que es fa més ampla i fluixa; fa que les galtes es vegin més planes i sense volum; remarca les arrugues del front i de l’entrecella; i fa que la comissura dels llavis apunti cap avall. Aquesta pèrdua de textura no només repercuteix en el rostre, sinó que també s’estén cap al coll.

Amb més de 15 anys d’experiència en cirurgia plàstica i medicina estètica, l’Institut de Cirurgia Plàstica, liderat pel Dr. Fabrizio Moscatiello, ofereix un ampli ventall de procediments que ajuden a combatre els principals signes d’envelliment facial. En ser una clínica especialitzada, les tècniques amb les quals es treballa serveixen per modificar la part òssia, les estructures profundes dels ossos, la part grassa i els volums de la cara que canvien amb el pas del temps.

L’Institut de Cirurgia Plàstica del Dr. Moscatiello posa a disposició dels pacients diferents procediments, que majoritàriament són molt poc invasius i ambulatoris:

  • Soft Lift:

Es tracta d’una tècnica millorada, que no té res a veure amb els procediments antics que deixaven cicatrius molt visibles i importants en la zona tractada. Ara es fa amb una petita incisió al voltant de la orella, just per darrere, de manera tal que les cicatrius queden amagades. A través d’aquest procediment s’estira la pell, el greix i la musculatura i es reposicionen novament les estructures del rostre per a tornar a donar-li l’aspecte que tenien abans, fa deu o quinze anys.

Els resultats que s’obtenen a través de la seva aplicació són naturals, no es modifica ni la fesomia ni la naturalitat de la cara del pacient.  La intervenció és ambulatòria, dura entre dues i tres hores i requereix un postoperatori de deu a quinze dies. Durant aquest període, el pacient no haurà de fer cap esforç, és a dir, haurà d’evitar els moviments bruscos amb el cap, no fer esport, no prendre el sol i dormir boca amunt, així com ficar-se fred a la zona on s’ha realitzat la incisió. En ser un procediment senzill, no genera incomoditats, ja que durant la cirurgia es treballa sobre la pell i el greix i no sobre la musculatura. D’igual manera, en cas que el pacient tingui molèsties se li recepta una medicació per a alleujar aquestes.

Cal destacar que l’anestèsia per a la intervenció pot ser local amb sedació o general, tot i que els resultats i valoració obtinguts de l’estudi preoperatori determinaran què és el més adient per al pacient.

  • Lipofilling:

Aquesta intervenció consisteix en el trasplantament de greix d’alguna zona del cos on hi hagi algun excés – de la panxa, de la cuixa externa o dels braços -, cap a la zona del rostre on es vol remodelar o ressaltar. Normalment, es fa servir per a rejovenir la zona periorbital, la zona frontal i temporal. S’usa per millorar o suavitzar les arrugues, per aconseguir major volum als pòmuls, en el cas que estiguin enfonsats, i també per a dissimular bosses i ulleres.

  • Blefaroplàstia i lífting de celles:

Amb el pas dels anys, el múscul orbicular de les parpelles perd part de la seva fermesa, la qual cosa genera que les bosses de greix que en condicions normals haurien de romandre darrere d’aquest múscul, apareguin i es facin més visibles. En fer-se visibles, canvien la nostra aparença i ens fan semblar més majors i més cansats del que realment podem estar. Així i tot, a través de la blefaroplàstia, també anomenada operació de parpelles caigudes, es millora notablement l’aparença d’aquesta zona, rejovenint i reparant tota l’àrea que envolta els ulls. És una intervenció senzilla que, bàsicament, consisteix a extirpar l’excés de pell i remodelar les bosses de greix de les parpelles superiors i inferiors, obtenint resultats molt satisfactoris. És ideal per a aquelles persones que han començat a notar aquests signes d’envelliment i que busquin recuperar la seva mirada, sense perdre la seva expressió natural.

El lífting de celles és una altra opció per a rejovenir la zona orbicular del rostre. Aquest procediment té com a principal objectiu elevar la posició de les celles i eliminar les arrugues de la regió periorbitària, és a dir, les famoses potes de gall. El pacient que realitzi un lífting de celles millorarà l’aspecte de les parpelles i tindrà una mirada més descansada.

  • Liposucció de papada, cirurgia de contorn cervical i lífting facial:

Altres de les alternatives que ofereix la clínica del Dr. Moscatiello per a l’excés de greix acumulat sota la barbeta és la liposucció per a la papada. La cirurgia es realitza mitjançant petites cànules d’aspiració que permeten eliminar el greix evitant cicatrius. Amb la liposucció de papada s’aconsegueix una millor marcació del contorn mandibular i un aspecte més prim del contorn cervical i facial.

També existeixen altres procediments que es poden aplicar per a tornar a lluir un coll més jove. Per exemple, si el pacient té un coll gran, per a reduir les estructures profundes i obtenir un rostre definit serà necessari una cirurgia de contorn cervical. Però, si la causa de la papada és per motius d’excés de pell, el més convenient serà fer un lífting facial. L’aplicació d’un o altre mètode serà determinat pel Dr. Fabrizio Moscatiello, que serà l’encarregat d’analitzar la situació de cada pacient i, en funció a l’avaluació que realitzi, li aconsellarà el millor tractament.

Tots aquests procediments es poden combinar sense inconvenients, durant una mateixa intervenció,  sempre ajustant-se als requisits de cada pacient.

FACEBOOK: @DrFabrizioMoscatiello

INSTAGRAM: @drmoscatiello

*Més informació sobre els tractaments esmentats al text a www.cirugiaplasticaandorra.com