A l’estiu tota cuca viu (i menja)

L’estiu és temps de vacances. És temps de festa i descans, però també de gaudir a l’aire lliure, preferiblement amb els amics i la família. Els nens no van a estudi, i si tenim sort, els pares tampoc a treballar.

Canvien els horaris i les rutines familiars. Molt sovint també canvien els nostres hàbits d’alimentació, especialment per als nens que acostumen a dinar a escola. Pot semblar que és una època de l’any en què tenim risc de menjar pitjor. Si estem de festa, acostumem a fer molts àpats fora de casa, i més encara durant el període de vacances. És molt probable que, tot i tenir més temps, tinguem menys ganes d’ocupar-lo planificant menús, comprant, cuinant i havent de netejar després.

Amanida de fruites i verdures per l'estiuPerò si hi pensem bé, amb poc esforç podem trobar la manera fins i tot de menjar millor. Serà bo simplificar els àpats, utilitzant productes frescos (no elaborats), i mètodes de cocció senzills: vapor, bullit, planxa o forn. Hem de pensar que no ens caldrà passar massa temps a la cuina per preparar-los i de seguida ho podrem tenir tot net i recollit.

SíndriaAixò no vol dir que no puguem menjar de restaurant, menjar a deshora o improvisar. Estem de vacances! Però si no volem tornar pitjor que hem marxat, pagarà la pena que com a mínim un dels àpats principals del dia (dinar o sopar) el fem a mida d’allò que el nostre cos més necessita.

És una bona oportunitat per menjar més fruites i verdures fresques de temporada. La gran varietat de fruita que tenim a l’abast ens pot facilitar, amb pocs preparatius, tant l’esmorzar com el berenar, sigui amb la fruita sencera, en forma de batut o suc natural.

MaduixesAmb tot, no caldrà menjar massa. Si estem ocupats, no tindrem la temptació d’estar tot el dia menjant. De fet, moltes cultures en aquesta època es limiten a menjar un cop al dia.

I no oblideu com dèiem en començar… Temps de descans no ha de ser per força temps de mandra, sinó de fer més amb aquells que més estimes.

Bon estiu!

Arbre de la Salut. C/ dels Escalls, 19. 2-C. Ed. Astre. Tel. +376 72 70 70. Escaldes-Engordany