Marco Abella i Manel Flinch, acord perfecte

Els vins de les bodegues Marco Abella i els plats de Can Manel elaborats per Carles Flinch van protagonitzar una vetllada de maridatge que va satisfer tothom, amb uns vins i uns plats fora de sèrie

Plat del xef carles flinch maridat amb vi Marco Abella
Foto: McGrau

Els vins ecològics de les bodegues Marco Abella, distribuïts en exclusiva a Andorra per Com a Casa, l’empresa de la Montse Pujol, van protagonitzar uns sopar maridatge al restaurant Can Manel d’Andorra la Vella, on el Carles Flinch va lluir-se d’allò més.

Convidats gaudint del sopar al can manel
Foto: McGrau

Segons va explicar el sommelier de les bodegues, la família del propietari David Marco Abella, sempre havien tingut vinyes a Porrera, on feien vins del Priorat. Van anar comprant les vinyes dels voltants i actualment són el celler més gran de Porrera, amb 40 hectàrees, on produeixen vins DO Priorat que majoritàriament exporten a la Xina, Estats Units i països d’Europa.

Gent a la taula can manel
Foto: McGrau

El primer vi que es va tastar va ser  l’Olbieta blanc, amb garnatxa blanca i macabeu, DO Priorat, ideal per acompanyar uns musclos de roca al vapor amb formatge de cabra i safrà. Va seguir una amanida d’enciam de font i xicoies amb pinyons i “ceviche” de bacallà Skrey, regat amb un Olbia, fet amb garnatxa blanca, viognier i Pedro Ximènes, un vi amb molt cos.

Parella gaudint del vi Marco Abella
Foto: McGrau

El sopar va continuar amb un excel·lent canaló farcit de murgues, amb encenalls de foie i sala “perigourdine”, acompanyat per un Olbieta negre, fet amb garnatxa negra, carinyena i syrah, un vi fresc amb un toc balsàmic. Seguidament van servir un Loidana, un vi llaminer i delicat, fet amb garnatxa, carinyena i cabernet sauvignon, maridat amb un medalló de cabrit al forn, enfangat amb el seu suc de romaní sobre un cremós de moixerons.

Família al Can Manel
Foto: McGrau

Finalment, les postres, una delícia de xocolata negra en textures, amb “quenelle” de gelat i terrós de cacao, regat amb un esplèndid Mas Mallola, fet amb garnatxa i carinyena.

Foto: McGrau