Cuida la pell del teu gos amb aquests pràctics consells d’Oh My Pets

Diuen que cada cap és un món, però aquest concepte també s’aplica a les nostres mascotes, especialment per als nostres gossos. Els cans, per les seves característiques tan variades, són animals als quals és necessari parar especial atenció en les pràctiques que beneficien la seva salut capil·lar i de la pell, de manera que gaudeixin del màxim benestar i qualitat de vida. Els experts d’Oh My Pets comparteixen alguns dels consells que serviran per cuidar la pell del teu gos.

Una bona cura de la pell d’un gos passa per una bona alimentació, un raspallat constant del seu pelatge i un rentat adequat. Però hi ha situacions que poden comprometre la salut de la nostra mascota, com ara les al·lèrgies, els paràsits i els bacteris, que poden causar algunes complicacions. Llavors, com cuidem de la pell i el pelatge del nostre caní?

Una alimentació variada, d’acord amb les seves necessitats físiques, raça i edat, és la clau per a garantir el benestar del gos. En l’actualitat, hi ha infinitat de productes alimentaris per a mascotes, però la millor decisió és apostar per opcions d’alta qualitat, amb bona font de nutrients i proteïnes, amb la càrrega idònia de greixos i, per descomptat, amb les vitamines i minerals necessaris perquè la pell del gos estigui sempre hidratada. El teu veterinari o els experts d’Oh My Pets et podran assessorar sobre quina dieta és la més adequada per al teu amic pelut.

Raspallar freqüentment el pelatge del teu gos pot prevenir alguns problemes, com ara els pèls enredats i els nusos, però també et permet guanyar visibilitat de la seva pell a través de l’eliminació de pèl mort. Un pelatge correctament raspallat, facilita la detecció d’al·lèrgies, irritacions, picades d’insectes o ferides en la pell del gos, que hauran de ser tractades per un especialista veterinari. L’assiduïtat del raspallat dependrà, majoritàriament, del volum i la llargària del pelatge del teu amic caní; mentre més llarg, enrinxolat o voluminós, més freqüent haurà de ser el raspallat… però vigila no passar-te de rosca, perquè podries fer-li mal al mantell del gos.

Banyar el gos és una activitat en la qual et poden ajudar a la botiga Oh My Pets, d’Escaldes-Engordany, ja que ofereix tota mena de tractaments hidratants perquè la teva mascota tingui la seva pell ben cuidada. Pota per pota, i de cap a cua, els seus experts cuidaran dels canins com si estiguessin a l’spa i, a més a més, ofereixen talls de cabell que realçaran la bellesa i salut de cada gos. Si ets dels que prefereixen fer-ho a casa, has de banyar el gos sempre amb aigua tèbia; assessora’t sobre quin és el xampú o la loció poden ser més adients per a les seves característiques i, si tens un gos amb plecs, com ara un boxer, un bulldog o un shar-pei, cuida de no deixar humitat dins d’aquests plecs, ja que són zones molt sensibles a infeccions bacterianes i fúngiques.

Si tens dubtes sobre quin és el mètode o el tractament més adequat que ha de seguir el teu gos, per a tenir cura de la seva pell, consulta el teu veterinari de confiança. Recorda que la salut de la teva mascota és primordial.