“Ben curt, si us plau!”. Consells de perruqueria canina de By Mascota

Sovint, els estilites canins ens trobem amb aquesta frase diàriament, sigui estiu, primavera o hivern. A By Mascota Andorra volem explicar-vos perquè no hauríem de dur el pèl de les nostres mascotes a menys de 2 cm de llargària aproximadament.llargària aproximadament.

Pensareu que, quant més llarg, més vegades heu de visitar la vostra perruqueria de confiança al llarg de l’any, i això implica més inversió econòmica en el seu pèl. Però, i si veieu l’altra cara de la moneda? Com més curt, més problemes dermatològics per al teu gos, més pèrdua de pèl a casa perquè la qualitat del seu mantell perd salut i, a més a més, notarà incomoditat i picor al seu cos.

Perquè no pensem en què, si augmentem la freqüència del pentinat a casa –consultant amb el vostre perruquer com ho hem de fer–, el nostre company guanyarà en salut i que això no sempre significa més visites a la perruqueria? Penseu que, si el mantell del nostre gos ve nuat a la perruqueria, el servei serà més costos per la feina que implica. Si a casa cuidem adequadament el nostre amic, ell ho passarà millor, ja que no tindrà possibilitats de tenir nusos que el molestin, la sessió de perruqueria serà més curta i, finalment, més favorable per a ell. Tanmateix, pararem especial atenció a la seva higiene, que també és part de la rutina de cuidar del nostre company, i és on es forja un llaç encara més fort.

Perruqueria canina by mascotaAmb 10 minuts al dia pot ser suficient! I, si s’escapa de les mans, una visita mensual a la perruqueria no li comporta cap mena de problema al seu mantell i a la seva pell. Freqüentment, també escoltem com ens dieu que banyar els gossos un cop al mes és contraproduent, i sempre us expliquem que, si el bany es realitza correctament i tenim en consideració una bona cosmètica, un bon esclarit, un bon assecat –mai amb aire calent– i deixar el mantell lliure d’impureses i nusos, el bany no és gens perjudicial.

Ningú neix après i, sovint, us sentiu malament quan no sabeu per què el vostre amic té nusos que, a vegades, s’han de retirar de forma radical.

Tots ens equivoquem. Però l’important és demanar ajuda a un professional, deixar-vos aconsellar i tenir un manteniment, a casa i a la vostra perruqueria, del pelatge de la nostra mascota, perquè aquests problemes no es repeteixin.

Us deixem una sèrie de consells que facilitaran la cura del mantell dels nostres gossos. Primer de tot, hem de saber quin tipus de pèl té el nostre gos i quines necessitats té:

  1. Un bon raspall, sigui per desenredar, per treure muda o per treure el pèl mort, encara que sigui curt.
  2. Un bon condicionador en sec, que ens ajudi a hidratar el pelatge, perquè, quan pentinem, no es trenqui el pèl i sigui més fàcil retirar els nusos.
  3. Si banyem a casa, una bona línia cosmètica, acompanyada de bàlsam o keratina.
Av/ Príncep Benlloch, 30 · Andorra la Vella | T. (+ 376) 759 500 | andorra@bymascota.com
(Agraïm la cessió gratuïta de les imatges per aquest article a les famílies d’en Jack i en Trail)