El ministre de Salut va anunciar que han disminuït els casos actius per Covid-19

Ahir a la tarda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar sobre la mort d’una persona de 93 anys, provinent de la residència Salita. Malgrat la dolorosa notícia, va presentar les darreres dades epidemiològiques que evidencien un descens en el nombre de casos actius per Covid-19.

Foto: SFGA/JAViladot

En 24 hores, el nombre de casos positius diagnosticats es manté en 717, mentre que, dels 433 casos actius que es precisaven abans d’ahir, actualment Andorra registra 398. De manera oficial, hi ha 282 pacients curats i 37 que han perdut la vida a causa del coronavirus. El nombre de persones hospitalitzades també va baixar, de 37 a 35, malgrat que a la Unitat de Cures Intensives continuen 18 persones, de les quals 14 requereixen ventilació assistida.

D’altra banda, el ministre va informar que el personal del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), a través del seu comitè empresarial, va renunciar a una partida pressupostària de 500.000 euros contemplada en el pressupost d’enguany, que es destinaria principalment a millores retributives. D’aquesta manera, la suma citada serà redirigida a l’administració de l’hospital com a donatiu per a lluitar contra la Covid-19. “Aquests professionals, a part d’estar a primera fila, doblar els seus esforços i exposar-se, que mereixen tota la nostra admiració, fan una donació de 500.000 euros per a combatre la malaltia. Agraïm i reconeixem, en nom del Govern i de tots els ciutadans d’Andorra, la seva qualitat humana i professional”, va expressar Martínez Benazet.

Finalment, va remarcar la importància de complir rigorosament les indicacions sanitàries i de prevenció emanades pel Govern d’Andorra, de manera que no hi hagi cap rebrot del coronavirus. “Els resultats del nostre comportament, els veurem després de 14 dies”, va puntualitzar, ja que el període d’incubació de la malaltia pot donar una falsa sensació de benestar.