Salut obre la porta a mesures més flexibles per als restaurants i bars

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat que les autoritats estan valorant un model d’obertura de bars i restaurants amb aforaments “diferents dels que es preveuen a altres països”, amb consideració dels resultats epidemiològics obtinguts del doble cribratge.

A Espanya, Sanitat ha imposat un 30% de l’aforament als bars i restaurants, com a mesura de seguretat que entraria en vigència a partir d’avui, dia 11 de maig, com a part de l’anomenada fase 1 de la represa d’activitat econòmica. No obstant això, posteriorment, les autoritats espanyoles van anunciar una ampliació, del 30% al 50%, pel que fa a l’aforament permès a les terrasses d’aquests establiments.

Govern anuncia els sectors econòmics que obriran a partir del dilluns

Al nostre país, el Govern preveu aplicar mesures similars però amb percentatges diferents, segons ha informat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, qui ha insistit en la necessitat d’apel·lar a la responsabilitat social. “Si una família o nucli de convivència demana taula a un restaurant, l’aforament en aquest cas seria igual al que hi havia abans, mentre que, si el contacte és entre persones que no estan en contacte sovint, l’aforament seria discretament diferent”, ha explicat l’autoritat sanitària, que posa sobre la taula la necessitat de buscar nous models que s’adaptin a les necessitats dels establiments del Principat.

Dades epidemiològiques

El ministre de Salut també ha presentat les xifres epidemiològiques actualitzades, que mostren un total de 756 casos positius de Covid-19, dels quals romanen actius 151. S’han curat 557 persones, mentre que 48 pacients han perdut la vida. Actualment, l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell es mostra considerablement descongestionat, amb 10 pacients hospitalitzats; 3 persones són ateses a la Unitat de Cures Intensives, 2 d’elles amb ventilació mecànica.

democrates 2023