Egipte, un meravellós viatge en el temps

Si ja estàs pensant en quin serà el teu pròxim destí, aquest mes et convidem a descobrir Egipte, el país dels faraons, una de les civilitzacions més antigues de la història, que atreu, any rere any, a milers de visitants curiosos per conèixer els seus majestuosos temples, el riu Nil i contemplar les imponents piràmides.

Encara que sabem que hi ha centenars de coses que pots fer a Egipte, aquí et presentem els set llocs imprescindibles per  visitar quan facis el teu viatge.

Les Piràmides de Gizeh

Les Piràmides de Gizeh són una de les set Meravelles del Món Antic. Però aquestes, no només són els monuments més importants d’Egipte, sinó també els més antics del món. Es tracta de construccions funeràries que es van edificar sota les ordres de faraons de diferents dinasties. Es troben localitzades a menys de 20 quilòmetres del Caire i les tres principals són: Keops (la més gran, amb 140 metres d’altura), Kefrén (la segona més gran, i que conserva una petita part del seu antic revestiment) i Micerinos (la menor del conjunt).

Abu Simbel

Competint en bellesa i espectacularitat amb les Piràmides de Gizeh, el temple d’Abu Simbel és una de les construccions més espectaculars d’Egipte. Es tracta d’un complex format per dos temples excavats en la roca ‘speos’, un d’ells dedicat a Ramsés II i l’altre a Nefertari, la seva primera esposa. El primer compta amb una impressionant façana composta per quatre estàtues de 20 metres d’altura, tallades sobre la roca, mentre que el segon és de grandària inferior, però de bellesa similar, amb sis figures tallades també sobre la roca.

Igual que a les Piràmides, aquesta excursió és recomanable realitzar-la a primera hora del matí, no només per evitar aglomeracions, sinó també per evitar les hores de més calor.

La Vall dels Reis

En la riba oest del Nil, a 10 quilòmetres de Luxor, es troba la Vall dels Reis, un altre lloc imperdible per visitar a Egipte. Es tracta d’una necròpoli on es troben la majoria dels faraons, reines i prínceps de l’època de l’Imperi Nou. La vall està composta per dues valls, l’Est i l’Oest o Vall de les reines, on s’han trobat més de 60 tombes. Una de les més conegudes i populars és la tomba de Tutankamón.

Karnak

Si viatges al país dels faraons, no pots deixar de conèixer Karnak, un conjunt de temples situat a Tebes, la regió que va ser durant més de 1.000 anys la capital de l’antic Egipte, i en la qual, durant 2.000 anys, més de 30 faraons van anar competint i construint els millors temples i estàtues en honor al gran Déu Amón. Aquest recinte, compost per temples, obeliscos, estàtues i un gran llac sagrat, és el segon lloc més turístic del país.

El Caire

Una de les ciutats més grans i importants del continent africà. Alguns la denominen la ciutat del caos, per la quantitat de cotxes, les seves lleis de circulació i perquè sembla que els semàfors no existeixen. Travessar els carrers al Caire es converteix en tota una odissea. Però en submergir-te en aquesta autèntica ciutat, et permetrà descobrir llocs plens d’història com ara les famoses Piràmides de Gizeh i l’Esfinx, el Museu Egipci, les piràmides de Saqqara i de Memfis i l’antiga fortificació de la Ciutadella. Una altra de les coses que has de fer al Caire, abans de marxar, és regatejar fins a l’avorriment en l’immens basar de Jan el-Jalil.

Creuer pel Nil

Un viatge per Egipte no es completa sense abans realitzar un creuer pel riu Nil, una experiència inoblidable en la qual podràs conèixer els temples més importants del país. Hi ha opcions per a totes les butxaques, depèn el teu itinerari i la quantitat de dies que vulguis dedicar-li a l’excursió. Per persona, el cost aproximat d’un creuer 5* estàndard, per a tres dies, ronda els 250 euros.

Alexandria

Arribar fins a la històrica Alexandria, situada en el nord del país, prop del Delta del Nil i a la vora del mar Mediterrani, és una altra experiència imperdible. Fundada per Alejandro Magno l’any 332 aC, Alexandria va ser el principal centre cultural del món antic. Històricament, va ser coneguda pel seu far de 130 metres d’altura, construït en el segle III aC, i destruït per dos terratrèmols durant el segle XIV. A més,  durant gairebé dos mil·lennis va constituir una de les set Meravelles del Món Antic. En aquesta meravellosa ciutat podràs conèixer la Biblioteca d’Alexandria, que acollia gairebé 1.000.000 de documents històrics que es van perdre en un incendi i, a més a més, alguns llocs increïbles  com ara la Fortalesa de Quaitbay, el Museu Nacional d’Alexandria, el jaciment Kom el Dekka.