Jordi Savall acomiada el cicle ‘Transversals’ a Escaldes-Engordany

Després d’oferir una conferència a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany, el músic català Jordi Savall va tancar el cicle ‘Transversals’ amb un emocionant concert al Prat del Roure.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany/Jonathan Gil

Especialitzat en la viola de gamba, la direcció d’orquestra i la recerca musicològica de la música antiga, Jordi Savall s’ha convertit en un dels músics catalans més reconeguts del món, en recuperar els sons del renaixement i el barroc, que contribueixen a mantenir viva la memòria musical i cultural europea.

En el marc del cicle ‘Transversals’, un itinerari de conferències on es reflectia la transversalitat de la cultura i les diverses disciplines que hi convergeixen, Savall en va ser protagonista d’una, ‘El diàleg intercultural’, en la qual va convidar els espectadors a anar més enllà de les cultures i les creences. Aquella nit de dimecres, del passat 3 de novembre, també va obsequiar el públic amb el seu talent, en encapçalar el concert ‘Orient-Occident, diàleg d’ànimes’.

Acompanyat per Pedro Estevan (percussions), Dimitris Psonis (llaüt, santur i morisca) i Moslem Rahal (ney), Savall va passejar subtilment entre les músiques d’Orient i Occident, com a una mostra d’agermanament entre les diferents cultures i de reconciliació de la humanitat.