El nord de Portugal, una bona opció per a les teves pròximes vacances

S’acosta el bon temps, els dies càlids i segur que ja has començat a pensar en les tan anhelades vacances. Recórrer el nord de Portugal, els seus pobles i la ciutat de Porto, poden convertir-se en algunes de les opcions per a planificar les teves pròximes vacances o, per què no?, per a fer una escapada de primavera.

El nord de Portugal té moltíssims pobles i ciutats plenes d’encant, que valen la pena visitar. Et presentem algunes d’elles:

*Guimarães, una ciutat repleta d’història, que es reflecteix en la diversitat d’edificis històrics, en monuments nacionals i en la seva arquitectura medieval, al llarg dels seus carrers. Allí va néixer el rei Alfons Henrique. El 2001 va ser declarada per la UNESCO Patrimoni Mundial de la Humanitat. Si recorres aquest poble, no pots deixar de visitar les ruïnes de Castelo, el Paço dos Ducs de Bragança, un palau gòtic del segle XVII; la Praça de Sao Tiago i el Largo da Oliveira, les dues places medievals que acull el centre de Guimarães; el monte de Penha, l’església de Nossa Senhora de Consolaçao i la bonica avinguda Largo da República.

*Braga és una ciutat meravellosa que combina història i cultura. Es considera el centre religiós de Portugal. En aquesta ciutat es troba la catedral més antiga del país i el monument de Bom Jesús do Monte. El barri antic de la ciutat és completament per als vianants i està format per encantadores places, carrers comercials i grans jardins.

*Bragança és una antiga ciutat, el castell de la qual encara manté un nucli urbà medieval dins de les seves muralles. Molt a prop de Bragança es troba el Parc Natural de Montesinho, un lloc ple de naturalesa i on els pobles encara conserven les seves cases amb parets de pissarra.

*Amarante, una petita ciutat del nord de Portugal. El pont de Sao Gonzalo, que travessa el Rio Támega al seu pas per la ciutat, és un dels seus senyals d’identitat, ja que és el símbol de la resistència del poble a les tropes de Napoleó, que van envair Portugal, a principis del segle XIX. A més de les esglésies i museus que trobaràs, si recorres aquesta ciutat, no pots deixar de visitar el Parc Aquàtic, que compta amb tres tobogans, diverses piscines i un ampli espai per a descansar i prendre el sol.

* Pinhão és un petit poble assentat en una encantadora riba del riu Duero. Està envoltat de vessants en terrasses, on s’elaboren un dels millors portos del món. D’aquest, a més dels seus nombrosos cellers, destaca la bella estació de tren ornamentada amb retaules i imatges de la verema.

* Ponte de Lima se situa en la ribera sud del riu Lima i és una de les poblacions més antigues de Portugal. Reuneix un conjunt de llocs d’interès històric com ara l’antic Pont Medieval, Cata de Vinho Verde; l’església de Misericòrdia, d’estil gòtic; entre altres atractius. Alguns l’han declarat com la ciutat més floral de Portugal, ja que, durant el Festival Internacional de Jardins, la ciutat s’omple de flors, tant en parcs com en jardins.

*Porto: en aquesta ciutat trobaràs tot el que estàs buscant, història, atraccions turístiques, una animada vida nocturna i una variada oferta hotelera. Té molta fama per la producció de vins de Porto, que són madurats en els grans cellers que es troben al llarg de les riberes del riu Duero. Per això, si t’apassiona l’enologia, pots prendre un bon vi en alguns dels cellers de Vila Nova de Gaia i aprofitar per a tastar el deliciós menjar que es fa a Portugal, pots degustar el bacallà amb nata i els pastissos de Belem.

A més, si visites Porto, no pots deixar de treure’t una foto en un dels monuments més famosos de la ciutat, el pont Don Luís I. Tampoc pots deixar de passejar per l’avinguda dels Aliats, on se situen diversos palaus modernistes, i la Praça de Libertade, que és el cor cultural i logístic de la ciutat. També podràs conèixer la Catedral de la Sé, que és la més gran i important de la ciutat. L’estació de trens de Sao Bento és de visita obligada, el seu interior és similar al d’un museu. Hi ha al voltant de 20.000 retaules que expliquen la història de Portugal. En el barri la Ribeira, un dels més autèntics de Porto, podràs descobrir les acolorides façanes de les cases que se situen al voltant del riu. I, si recorres la ciutat, un dia amb altes temperatures, sens dubte, les platges són una excel·lent opció. Una possibilitat per a poder gaudir del sol i la sorra, són les petites platges del districte de Foz i les platges de Matosinhos.

Així que, ja saps, si vols prendre’t uns dies de descans, planificar les teves pròximes vacances o fer una escapada de cap de setmana, el nord de Portugal és una molt bona opció, gràcies a la variada oferta d’activitats que ofereixen els seus pobles i ciutats.