L’estètica antinatural del Met

El Museu d’Art Metropolità de Nova York rep amb catifa rosa els filantrops més elegants en la festa organitzada per Anna Wintour: Met Gala.

Los Angeles té als Oscars i Nova York, la gala Met. Els primers celebren la nit del cinema i el segon, recaptar fons per a l’Institut del Vestit, però en ambdós esdeveniments el glamur és el convidat estrella. Com tots els primers dilluns de cada maig, el Museu d’Art Metropolità va rebre els filantrops més innovadors dels EUA. El tema principal va ser Camp: Notes on Fashion, un estil extravagant que fa homenatge a l’estètica antinatural.

Met Gala

Les seves propostes van ser l’aperitiu d’una nit lúdica, en què els dissenyadors van deixar volar la seva creativitat: hule al cap com accessori, piràmides de barrets per desafiar l’equilibri, un home amb la meitat d’un vestit, faraons, serrells i tantes plomes com colors a l’arc de sant Martí.

Met Gala

A més d’Anna Wintour, l’organitzadora de l’exclusiva festa solidària, i Alessandro Michele, al capdavant de Gucci, els amfitrions van ser el cantant Harry Styles, que va lluir una brusa negra transparent, la tenista Serena Williams, que es va atrevir amb un vestit groc amb “fulles de tardor” i unes sabatilles Nike i com no Lady Gaga, una de les assistents estrella. La reina del pop, que aquest any ha estat una de les amfitriones de la festa solidària, va ser de les primeres a trepitjar la catifa rosa. Va deixar el llistó molt alt, encara que molts convidats es van esforçar amb afany per poder fer-li ombra.

Met Gala

Wintour, l’encarregada de seleccionar els convidats des de 1995 sota un criteri que mai ha volgut revelar, va dir: “Òbviament ajuda que hi hagi noms coneguts com a reclam, no només per a la gala, sinó també per a l’exposició i el museu. Mai perdem de vista el fet que l’objectiu de la gala és recaptar fons per a l’institut.” Els diners recaptats, que l’any passat van arribar als 15 milions de dòlars, constitueix tot el pressupost anual de l’Institut del Vestit. La tradició des de 1948 és que els convidats vesteixin d’acord amb la temàtica de l’exhibició. L’editora de Vogue va avançar abans de la gala que en aquesta edició serien els homes els que protagonitzarien la catifa vermella.

Met Gala

Casos com els de Cardi B, Lupita Nyong’o o Lily Collins han posat en escac la seva afirmació, encara que els homes van jugar un gran paper. Passin i vegin senyors, el show acaba de començar…