270 persones i 22 plats a la 29a Mostra Gastronòmica d’Ordino

Després d’un any de parèntesi, a causa de la pandèmia de la Covid-19, el passat diumenge 14 de novembre, el comú d’Ordino va celebrar la 29a Mostra Gastronòmica d’Andorra. Una edició per la qual van desfilar al voltant de 300 persones i va comptar amb la participació d’una quinzena de restaurants i empreses del sector, que van oferir als assistents més d’una vintena de plats elaborats de manera exclusiva per a l’ocasió.

L’esdeveniment va tenir lloc a l’Andorra Congrés Centre d’Ordino (ACCO) i es va impulsar des del comú ordinenc amb la voluntat d’apropar als visitants l’àmplia oferta gastronòmica que hi ha al país, tot combinant les últimes tendències culinàries amb la tradició.

Eva Choy, cònsol menor de la parròquia d’Ordino i consellera de Cultura, va assenyalar que, enguany, el format de la mostra es va haver de reduir a causa de la crisi sanitària, no obstant això l’esdeveniment va tenir una molt bona afluència de públic, per això va titllar aquesta edició com “tot un èxit”, tot i  les mesures per la Covid-19 que, per mantenir la distància de seguretat entre taules, van fer que un centenar de persones no poguessin participar com va passar a les darreres edicions.

D’altra banda, Choy va celebrar la possibilitat de tornar a la “normalitat” i va assegurar que aquest tipus d’esdeveniments gastronòmics serveixen “per gaudir de la gastronomia andorrana” i, a la vegada, “per descobrir plats tradicionals i les últimes tendències culinàries que hi ha a casa nostra”. També va descartar que és un punt de trobada pels restauradors i empreses, que poden mostrar a tothom les seves exquisideses, així com les novetats que han incorporat a les seves cartes.  En aquest sentit va pronunciar, “és necessari recuperar la confiança entre restauradors i comensals en un esdeveniment que no només és atractiu per públic local i turista, sinó que també pels mateixos participants és un aparador on donar-se a conèixer i mostrar les novetats de la temporada”.

Durant la jornada, els comensals van poder tastar més d’una vintena de plats elaborats per  a l’ocasió amb productes de quilòmetre zero i, a més a més, van tenir la possibilitat de votar el plat més tradicional i també el més original i, en aquesta edició, el premi va ser per l’Hostal Palanques i l’Hotel Coma.

Trentena edició

La corporació ordinenca ja té els ulls posats en la trentena edició que espera celebrar, d’una manera més normalitzada, tal com es venia fent en les edicions anteriors. La voluntat del comú és donar continuïtat a algunes activitats com ara el saló gastronòmic i la cursa de cambres, que són alguns dels actes més divertits de la mostra.