Africand, un referent per a conèixer la situació per la qual travessa el continent africà

La història d’Africand es comença a teixir cap a l’any 2008, quan un grup d’amics es proposa establir una organització no governamental, amb l’objectiu de crear una plataforma que proporcioni un millor coneixement d’Àfrica, aquí a Andorra i viceversa. És a dir, interessa que l’associació es converteixi en un punt d’informació i de referència, al nostre país, sobre les realitats existents en el continent africà.

Fotos: Africand

Actualment, Africand està conformada per una trentena de persones de diferents nacionalitats, sobretot, senegalesos, andorrans, marroquins, congolesos i francesos.

L’associació ja ha complert més de dotze anys. Les principals activitats que realitzen estan vinculades a la promoció d’Àfrica en la seva diversitat i pluralitat, difondre les diferents variables de la cultura africana al país, impulsant trobades d’animació, de diàleg, de comunicació i de formació intercultural.

Tots els anys, a l’octubre, organitzen el festival de la diversitat, també participen en la Fira d’Andorra la Vella i, enguany, van iniciar una activitat anomenada ‘la nit africana’, que la van deixar de realitzar a causa de la situació sanitària que pateix el país i el món.

També han realitzat altres accions, que van començar cap a l’any 2015, com ara la construcció de pous d’aigua en pobles remots del Senegal, la creació d’una sala informàtica per a les escoles del Congo i el Senegal, entre altres activitats.

Actualment, des d’Africand, estan treballant en diversos projectes, que estan acabant de polir. Cal ressaltar, que els fons que rep l’associació, per a tirar endavant els seus projectes, provenen de la quota dels seus socis, de subvencions i d’alguns patrocinadors.

Si et sents identificat amb la causa o vols conèixer en major profunditat el treball de l’associació, no dubtis a posar-te en contacte amb Africand. Pots fer-ho mitjançant les xarxes socials, a Facebook @Africandorra, e – mail africand@andorra.ad o per telèfon al número 673 304.