Agora International School Andorra, formació global i multilingüe

El multilingüisme i la formació dels alumnes amb esperit crític, són els dos eixos de la nostra filosofia, amb l’alumne com a centre del procés d’aprenentatge.

Foto: César Vidal

Amb 310 alumnes i més de 30 nacionalitats, som una escola petita, familiar, on tots compartim un ambiciós projecte educatiu, que té com a objectiu potenciar el talent individual de cadascun dels nostres alumnes, per tal que es desenvolupin còmodament en aquest món globalitzat i altament tecnològic. La nostra proposta es basa en l’excel·lència acadèmica, la preparació global, l’educació en valors, i la formació en àmbits que van més enllà dels purament acadèmics, com ara l’esport, la música i el teatre. Un projecte educatiu integral i de demostrada solvència, que prepara els nostres alumnes per a ser ciutadans globals capaços de donar forma al món.

Ens sentim orgullosos de formar part del grup Globeducate, grup que ens dota de recursos, tant tècnics com pedagògics, i ens facilita marcs de cooperació per implicar-nos en els grans reptes dels nostres temps, com ara el projecte d’Eco-School en línia, amb els objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, o els acords firmats amb el World Wild Fund (WWF), que impliquen tota la comunitat escolar del grup. També participem anualment a 5 esdeveniments internacionals, experiències d’aprenentatge úniques que ofereixen als participants una visió universal i oberta al món, així com mobilitat acadèmica i millora de les habilitats lingüístiques. Es tracta del NACEMUN, simulació de les Nacions Unides, un programa en el qual els alumnes representen els delegats dels diferents països i debaten en anglès problemes reals del món. Els ACADEMIC OLYMPICS: jornades científiques, matemàtiques, informàtiques i lingüístiques, en les quals els alumnes de diferents col·legis del grup competeixen amistosament en un context internacional i multilingüe. L’INTERNACIONAL MUSIC FESTIVAL on els alumnes comparteixen i demostren el seu talent i la seva passió per la música. Els OLYMPIC GAMES, competicions esportives i els TED TALKS, xerrades curtes sobre idees que val la pena difondre i que treballen les habilitats d’oratòria dels alumnes.

Destaquem la incorporació el setembre de 2020 del programa Diploma de Batxillerat Internacional, en anglès i castellà. És una gran aposta per a la formació internacional de qualitat, a l’alçada de les universitats més prestigioses del món. Aquest tipus de batxillerat anima els estudiants a desenvolupar un pensament crític i els inspira a ser indagadors i bons comunicadors, i fomenta una mentalitat «International».

Clara Pintat, directora Agora International School Andorra