(+Fotos) Albert Pintat va rebre un sentit homenatge per la seva trajectòria política

El vestíbul del Consell General va ser l’epicentre de l’acte d’homenatge que l’exconseller general i excap de Govern, Albert Pintat Santolària, va rebre en reconeixement de la seva tasca en l’àmbit de la política.

Fotos: Noelia Farias

L’acte va estar organitzat pel Grup d’Ex Síndics i Ex Consellers Generals (GESCO) i va comptar amb els parlaments de la síndica general, Roser Suñé; la presidenta de la GESCO, Rosa Maria Mandicó, l’exsíndic general i exconseller general, Joan Gabriel i l’exministre, Juli Minoves.

Durant la cerimònia, la presidenta i el vicepresident del GESCO, Rosa Maria Mandicó, així com Jordi Mas Torres, van fer entrega a Albert Pintat de la medalla i el diploma de reconeixement per la seva dedicació i compromís amb la política del país.

La síndica general, Roser Suñé, durant la seva intervenció, va destacar la trajectòria política de Pintat, que va ser conseller general per a la Parròquia de Sant Julià de Lòria, del 1986 al 1989 i del 1990 fins al 30 de gener del 1992.  També ambaixador d’Andorra al Benelux i a la Unió Europea, en la primera legislatura (1995-1997), i ministre d’Afers Exteriors durant la segona legislatura (1997- 2001). El colofó a la seva carrera política va ser l’any 2005, quan va ser elegit cap de Govern de la quarta legislatura (2005-2009).

És un honor poder retre avui aquest homenatge que qualificaria de just i merescut a un servidor del poble que, juntament amb altres 27 consellers generals, amb la seva tasca i tenacitat, van contribuir a la construcció d’un nou model de país”, va manifestar Suñé durant el seu discurs, que va finalitzar amb un agraïment a la tasca que l’excap de Govern va desenvolupar.  “En nom del Consell General i en nom propi, agraeixo a Albert Pintat Santolària la petjada que ha deixat en la vida parlamentària del país”.

Pintat, al seu torn, va donar les gràcies pel reconeixement auspiciat per la Junta directiva del GESCO i va reflexionar sobre el seu pas per la política i, sobretot, pel Consell General. En aquest sentit, l’exsíndic va assegurar que en l’àmbit polític va transitar per alguns “camins plans i fàcils, però altres costeruts i pedregosos”, reconeixent que el van transformar i li van deixar amb grans amistats. “Vaig entrar a Casa de la Vall d’una manera i n’he sortit d’una altra ben diferent, canviat, transformat. Avui soc la suma superposada de la gran quantitat de persones que he conegut al llarg de la vida”.

Pintat, també va manifestar que per molta inestabilitat, incertesa i vulnerabilitat que ens acompanyi, l’esperança i l’experiència ens mantenen ferms i amb confiança en les joves generacions que seran les que construiran “un sòlid i brillant futur”. En acabar el seu parlament, l’excap de Govern, va tornar a agrair a tots els presents, membres  del Consell General, als seus amics i amigues, a la seva família que ha aguantat “estoicament i pacientment” les seves múltiples mancances i, sobretot, a la Carmen, la seva esposa i mare dels seus fills, pel seu suport incondicional.

 

El GESCO homenatja a Albert Pintat