Àlex Machado fa el salt del kàrting a la Fòrmula 4

El jove pilot de kàrting Àlex Machado podria fer el salt a la Fòrmula 4, si guanya el programa que, any rere any, organitzen dos expilots de gran prestigi com ara Patrick Lemarié i Jacques Villeneuve. El programa consta de 4 proves i l’escenari d’aquestes és el circuit francès de Magny-Cours, on més de 100 pilots opten a una sola plaça, que els donaria l’oportunitat de participar l’any vinent, al campionat anglès de fórmula 4, als comandaments d’un cotxe de la prestigiosa escuderia Carlin.

Fotos: feedracing

El pilot andorrà Àlex Machado es va obrint pas en el món de les quatre rodes, primer ha estat en la disciplina del kàrting, on ha guanyat dos campionats d’Itàlia consecutius (2018 i 2019) en la categoria Super Rock, així com un campionat del món (2018), de la Rok Cup i l’última fita ha estat una tercera posició al Trofeo Internacional delle Industrie, el 2019. Anteriorment va ser campió d’Espanya i subcampió a les WSK (World Series Karting).

Aquesta impecable trajectòria no ha passat desapercebuda per als descobridors de nous talents i dos monstres de l’automobilisme, com ara Patrick Lemarié i Jacques Villeneuve, que organitzen anualment un programa per ascendir a joves pilots a la fórmula 4, i han seleccionat l’Àlex Machado per a participar en aquesta oportunitat. L’únic requisit per a poder participar és, no haver pres part en camp campionat d’aquesta categoria amb anterioritat. La competició, que consta de 4 proves i es desenvoluparan en diferents dates, es disputarà íntegrament al circuit francès de Magny-Cours.

Àlex Machado i altres pilots

Participen més de 100 pilots d’arreu del món i només un d’ells tindrà la sort de pujar a un F-4 de la prestigiosa escuderia Carlin, per a disputar el campionat anglès de la categoria, el més potent a nivell mundial, la pròxima temporada. Val a dir que, de les 4 proves, ja s’ha disputat la primera i l’Àlex ja ha aconseguit passar de ronda per a poder disputar la segona, que encara no té una data definida. Malgrat tot, el setembre es reprenen els entrenaments per a poder estar a punt el març o a l’abril de l’any vinent, que serien les dates previsibles per a disputar la segona ronda.

L’Àlex es mostra molt confiat i, malgrat que sap que la fita és força complicada, és molt optimista “Segur que hi ha molt bons pilots i, possiblement tenen l’etiqueta de ser millors que jo, però demostraré a la pista que les etiquetes no serveixen per res, vull guanyar i ho donaré tot per aprofitar aquesta oportunitat, si no seria un fracàs”, amb aquesta intensitat ens va mostrar l’Àlex la seva opinió i les seves sensacions.

La participació del pilot andorrà en aquesta primera ronda ha estat possible gràcies  al suport que ha rebut del Ministeri d’Esports i de l’Automòbil Club d’Andorra, però encara caldran més recursos per a poder afrontar amb garanties la resta de proves. Independentment, l’Àlex seguirà com a pilot oficial de l’equip italià de kàrting, Valtex Racing Team, on gràcies als seus excel·lents resultats, s’ha assegurat un any més el seient del seu kart amb el qual intentarà revalidar els títols nacionals i internacionals que ha aconseguit les darreres temporades.

democrates andorra