Ana Oshiro: ¿Y si dejamos que suceda?

L’Ana Oshiro té 28 anys i recentment ha publicat la seva primera novel·la romàntica ¿Y si dejamos que suceda?  de l’editorial Mesclant. Confessa que el confinament ha estat clau per a poder inspirar-se i escriure la història del seu primer llibre. Es descriu a si mateixa com una dona somiadora i amant de les històries que es poden transmetre a través de la literatura. Reconeix que, si bé ha decidit dedicar-se a l’art de la gastronomia, l’escriptura era un somni que tenia pendent i que enguany va poder fer realitat.

Admet que, des de sempre, el món dels llibres li ha agradat i li ha generat molta curiositat, però mai havia pensat escriure de manera professional fins que li va sorgir la possibilitat, ja que sempre ho va fer per a la seva família i amics. “M’agrada molt llegir i escriure, però no l’havia intentat de manera professional. Quan vaig començar a escriure, ho vaig fer per a les meves amigues. Al principi pensava que el posaria a la venda per Amazon i res més, però vaig aprofitar la quarantena per a escriure una nova novel·la amb una història diferent de la que ja estava escrivint. Quan tenia enllestit el primer i el segon capítol els hi vaig enviar a les meves amigues. Durant el mes de maig em vaig posar en contacte amb Ángel de l’editorial Mesclant, que em va demanar que li enviés el manuscrit. A partir d’aquest moment, vaig començar a córrer per a poder-lo acabar. Vaig gaudir i vaig aprendre molt durant tot el procés”, afirma la jove escriptora.

¿Y si dejamos que suceda? És una edició en castellà, però no descarten realitzar la traducció a altres idiomes. Aquesta novel·la relata la història de María i Fernando, dos joves que es coneixen en les vacances d’estiu a la Costa Daurada. María i les seves millors amigues emprendran un viatge que els canviarà la vida per complet i en què hauran d’enfrontar-se a secrets, mentides, sexe, amor i a la vida mateixa, per a poder triar el camí que les porti a conèixer la persona que té l’altra punta del fil vermell del destí. “En la sinopsi sé que no dic molt, perquè si dic més estaria fent spoiler. María és la protagonista de la novel·la juntament amb les seves dues millors amigues. Les típiques amigues que crides i arriben corrent. La Lucia és la més impulsiva i oberta al sexe ocasional. Ella no té filtres i diu tot el que pensa. En canvi, la Natalia, és molt més racional i previnguda perquè pateix una decepció amorosa. La història transcorre en època de vacances d’estiu a la Costa daurada, i a Barcelona, quan tornen cadascuna a la seva vida quotidiana. Allí, el personatge principal coneix el Fernando, un home del qual tem enamorar-se per por que li trenqui el cor. A mesura que es van coneixent, la María ha d’enfrontar-se a certes decisions que poden canviar la seva vida. El llibre el poden llegir tots, encara que té escenes eròtiques. T’has de deixar portar per la història i anar-la vivint. Molts es poden sentir identificats perquè es relaten històries de la vida quotidiana i per les quals passem tots”, sosté l’Ana.

L’Ana no es pren cap descans per vacances i afirma que ja està treballant en la seva segona novel·la, en la qual la protagonista serà la Lucia. ¿Y si dejamos que suceda?, ja es troba a la venda en totes les llibreries del país.