Andbank guanya el premi al millor banc d’Andorra 2020 segons ‘The Banker’

Andbank ha estat escollida com Banc de l’any 2020 d’Andorra per la prestigiosa revista britànica “The Banker”, editada pel Grup The Financial Times. La publicació ha reconegut amb aquest guardó els 90 anys d’experiència en banca privada, la seva experiència i enfocament envers els seus clients, i la resiliència mostrada per l’entitat al llarg d’aquest any complex marcat per la crisi de la COVID_19, a més del servei que ha ofert als seus clients.

Aquest premi, que s’atorga anualment als millors bancs de cada país, també confirma la sòlida trajectòria de l’entitat, que ha assolit una de les ràtios de liquiditat i solvència més altes, situant la TIER1 en un 15,62 % consolidat i un 26,3 % a Andorra. La ràtio de liquiditat LCR en un 267,33 %, molt per sobre del coeficient de cobertura de liquiditat mínim del 100 %, a tancament del 2019.

The Banker ha ressaltat que la creació de valor per al client juntament amb la protecció de la seva riquesa han estat uns dels factors pels quals ha rebut aquest reconeixement. Aquest guardó posa de manifest que la bona evolució del Grup adquireix encara més valor tenint en compte la situació actual dels mercats, la inversió en creixement internacional i l’aposta pel desenvolupament tecnològic, que vol oferir als seus clients la màxima flexibilitat i escalabilitat, així com el reforç en les estructures de control tant en la seva central com en cadascun dels països on és present.

La situació de crisi sanitària amb la que va començar aquest any 2020, ha fet que hi hagi un canvi en la manera d’interactuar entre la població i, com a conseqüència, la manera d’adaptació en l’entorn econòmic i financer. El grup Andbank ha afrontat aquesta situació amb una forta capacitat de resiliència en la situació actual dels mercats i amb una plataforma tecnològica avançada que ha permès continuar amb la seva activitat amb tota normalitat.

El Grup Andbank va tancar el 2019 amb un benefici net de 28 milions d’euros, el que representa un increment del 3,6 % respecte al 2018. Aquest bon resultat es deu a la consolidació del seu model de banca privada, que va permetre tancar el 2019 amb un nou màxim de 23.842 milions d’euros xifra que representa un creixement de 2.067 milions, que suposa un 9,6 % més respecte a l’any anterior.

Una de les claus del sòlid creixement d’Andbank segueix sent la seva dimensió internacional, fruit d’una aposta iniciada l’any 2000 que avui fa que l’entitat tingui un abast multijurisdiccional i presència a 12 països, incloses les principals places financeres mundials.

A més, cal recordar que el mes d’abril de 2020 l’agència de qualificació Fitch Ratings va mantenir el ràting a llarg termini BBB i el de curt termini a F3, destacant que Andbank és l’entitat més ben posicionada tenint en compte la seva ràtio de morositat baixa (2,9 %) i la seva alta provisió de reserves sobre préstecs dubtosos (103 %). L’agència a més, considera que la rendibilitat d’Andbank ha donat mostres de solidesa i es beneficia d’un elevat percentatge d’ingressos per comissions (el 61 % del resultat d’explotació el 2019).

Segons Ricard Tubau, “obtenir aquest premi significa un important reconeixement a l’esforç que tots els nostres col·laboradors han fet en aquests darrers anys”. I ha afegit “els dos premis, millor banc i millor banc de banca privada del país, refermen la nostra perseverança i l’esforç amb el qual treballem per assolir l’excel·lència en el nostre objectiu final, que en definitiva és el servei i l’acompanyament al nostre client.”