Andorra fa història al Trial de les Nacions 2021

La delegació andorrana va aconseguir una històrica tercera posició en la categoria Internacional del Trial de les Nacions, celebrat a Gouveia, Portugal, en el marc de l’Hertz FIM Trial World Championship.

Fotos: FMA/Albert Punti

Podi del Trial de les Nacions

La millor posició aconseguida per un equip andorrà, al Trial de les Nacions, data de l’any 2008, a sòl andorrà, quan els nostres van apropiar-se de la cinquena plaça. Enguany, amb l’esforç i precisió dels pilots Xavi Casas, Jordi Lestang i Gaudi Vall, acompanyats dels motxillers Ludovic Albós i Miquel Àngel García, amb Alba Villegas com a cap d’equip, el tricolor del Principat va onejar sobre el tercer esglaó del podi d’aquesta competició, celebrada al centre de Portugal, concretament a Gouveia.

Trial de les Nacions

Malgrat les supersticions que giren al voltant del número 13, especialment per als nord-americans, aquest va acabar essent el número de la sort per als andorrans, ja que, a aquesta zona, la delegació dels Estats Units va cometre més penalitzacions i va permetre que els pilots del Principat signessin, doncs, una històrica tercera plaça, amb tres punts d’avantatge sobre els seus perseguidors.

Certament, les mirades i els focus se centraven en Noruega i la República Txeca, nacions que van aconseguir l’or i la plata, respectivament, però al si de l’equip andorrà es va viure la fita amb molta emoció.

Classificació final
  1. Noruega: 5 punts.
  2. República Txeca: 12 punts.
  3. Andorra: 19 punts.

Alegria en l'equip andorrà al Trial de les Nacions