Andorra la Vella se’n va ‘nadalitzar’ durant tot un mes

La campanya nadalenca de la capital va triomfar amb una multitudinària afluència de públic, gràcies a una molt variada oferta d’activitats que es van estendre des del 25 de novembre fins al 31 de desembre.

Fotos: César De Pablos · Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

El punt de partida de ‘Nadalitza’t’, el nom amb el qual es va identificar la campanya d’activitats de Nadal a Andorra la Vella, va tenir lloc el 25 de novembre passat, quan l’encesa de l’enllumenat nadalenc, enguany prioritzat als sectors més concorreguts per a estalviar energia elèctrica, va captar l’atenció de tots els visitants de la parròquia.

Aleshores, l’espectacle ‘De Peluix’, de la Companyia Efímer, es va robar totes les mirades, perquè no és gaire comú veure una marioneta gegant, amb forma d’os de peluix, creuant tota l’avinguda Meritxell. Sens dubte, va ser una curiosa i divertida forma de compartir la il·lusió pròpia de les festes amb tot el públic, però molt especialment amb els més petits.

Això sí, enguany la companyia Quídams va tornar a enlluernar-nos amb un espectacle que s’ha convertit en tot un clàssic a la parròquia, ‘Fiers à Cheval’, mentre que ‘Per-Q’, de la companyia Close-Act Theatre; ‘L’envol’, de la companyia Remue Ménage; ‘Universe’, de la companyia Carromato, i ‘Aquiles’, de la companyia La Fam Teatre, també van ser ben rebuts per tots els presents.

El Poblet de Nadal, tot i les retallades energètiques, va conservar la seva màgia amb una il·luminació més limitada, però igualment cuidada. A més a més, les escenografies, 40 paradetes d’artesania i gastronomia, l’Oficina de Correus Màgica i l’espai ‘Neret After Shopping’ van captivar de manera molt agradable tota mena de visitants que, per primera vegada, van tenir l’oportunitat de gaudir d’una pista de patinatge a cel obert al bell mig de la plaça del Poble.

Com no podia ser d’una altra manera, la capital va acomiadar les dates festives amb la tradicional Cavalcada dels Reis Mags d’Orient, una desfilada que va il·lusionar tant a grans com petits.

democrates andorra