75 argentins repatriats i pròrroga de permís de residència fins al 31 de maig

Ahir a la tarda, el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, va confirmar la sortida d’un vol des de Barcelona cap a Buenos Aires, amb 75 temporers argentins que es trobaven atrapats al Principat d’Andorra, a causa de les mesures decretades pel govern del país sud-americà per a atendre la crisi sanitària de la Covid-19.

Fotos: SFGA/JAViladot

Segons ha informat el ministre Eric Jover, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, es va aprovar ahir la pròrroga del permís de residència temporal per a totes les persones que, arran de la crisi sanitària causada per la Covid-19, romanen al Principat. El grup més afectat per la restricció de la mobilitat ha estat, sens dubte, el de ciutadans argentins a Andorra.

Eric Jover i Jordi Gallardo van parlar sobre els argentins

Com a context, l’Executiu va aprovar una primera extensió del permís de residència dels temporers, fins al 3 de maig. Posteriorment, en vista de les dilacions que el govern argentí ha donat a la repatriació dels seus ciutadans, el Govern d’Andorra va aprovar una segona pròrroga fins al 15 de maig. Donada la circumstància excepcional, on els temporers argentins i d’altres països sud-americans continuen essent un col·lectiu sensible per l’agudització de les seves carències econòmiques, les autoritats del Principat van prorrogar aquest permís perquè aquests treballadors mantinguin el seu estatus legal i, a més a més, tinguin accés al sistema sanitari del país.

D’altra banda, Jover va anunciar que, des de la ciutat de Barcelona, va sortir un vol cap a l’Aeroport Internacional d’Ezeiza, a la ciutat de Buenos Aires, amb 75 temporers d’origen argentí que es trobaven a Andorra. El ministre va destacar les negociacions efectuades pel Ministeri d’Afers Exteriors per a agilitzar la tornada d’aquests treballadors als seus llocs d’origen.

democrates 2023