Arriben les primeres 1.000 dosis del vaccí de Pfizer

Ahir, a la tarda, l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell va rebre un primer lot de vacunes contra el coronavirus SARS-CoV-2, provinents de Madrid. En total, un miler de dosis de Pfizer estan previstes per a iniciar, avui mateix, la fase 1 del procés de vacunació.

Fotos: SFGA/JAViladot

En al·locució oficial, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar que la campanya de vacunació contra el coronavirus SARS-Cov-2 s’inicia avui, dia 20 de gener, amb els residents dels centres sociosanitaris com a primers a ser inoculats amb els vaccins procedents de Madrid. Així mateix, els professionals de la salut també tindran prioritat en aquest procés que es podria allargar fins a les dues setmanes.

Arribada dosis vacuna SARS-CoV-2 de Pfizer

Sobre els protocols a seguir, el ministre va explicar que aquestes dosis es preserven ultracongelades, seguint plenament un protocol estricte de conservació. D’altra banda, va destacar que els professionals designats per administrar la vacuna compten amb una formació específica i amb el suport d’un metge.

Malgrat que l’OMS descarta que durant 2021 s’assoleixi la immunitat de grup, tot i la disponibilitat de les vacunes, Martínez Benazet exhorta a la població a vacunar-se “no només per protegir-se del virus, sinó per aconseguir la immunitat de grup de la manera més ràpida possible”, segon un comunicat oficial de premsa que recull les declaracions fetes pel ministre davant la Comissió Legislativa de Sanitat.