Assandca, abanderats contra el càncer

Creada el 14 de maig de 2014, l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), treballa per atendre els afectats per la malaltia així com les seves famílies. Josep Saravia n’és el president des de la seva creació.

Assandca està impulsada per un grup obert de persones que han estat afectades directament o indirectament pel càncer. La finalitat de l’associació és oferir als afectats i les seves famílies l’ajuda que necessitin per millorar la seva qualitat de vida. Assandca treballa en tres eixos: l’atenció als afectats, la promoció del voluntariat i la divulgació de la malaltia. Assandca vol ajudar a fer menys dolorós el càncer, donar suport als que el pateixen i pal·liar els problemes derivats de la malaltia.

Josep Saravia i equip de suport d'assandcaCompta amb el suport d’un equip de voluntaris que està format per acompanyar els afectats i garantir-los atenció propera i personal. El càncer és una malaltia que pot afectar a tothom i que arriba sense avisar. Per això és molt important per a Assandca informar i conscienciar la població sobre la necessitat de prevenir i avançar en la detecció precoç per disminuir les taxes d’incidència i de mortalitat a Andorra. Una feina que fan juntament amb les institucions i els professionals i per a la qual els cal la complicitat de la ciutadania.

Avui, Assandca s’acosta als 100 socis i contínuament organitzen actes per recaptar fons i per fer més associats. Ja fa dos anys que fan les “12 hores d’esport Vall Banc contra el càncer” que aquest any va tenir com a eix central la creació d’un llaç lila gegant, per simbolitzar la lluita contra el càncer. L’afluència de tot el dia va arribar a les 500 persones, un nombre semblant al de l’any passat.

Josep Saravia i assanca lluiten contra el càncer
Foto: McGrau

També fan la caminada popular contra el càncer, que tenia el suport de Pyrénées Andorra i la Fundació Jacqueline Pradère i que va aplegar més de 1.200 persones en l’última edició, i el concert de Mama Pop, entre d’altres accions. Assandca es beneficia de la recaptació d’un gran nombre d’actes socials que se celebren al país. Val a dir que Dona Secret, l’any passat hi va col·laborar amb el 5% de la recaptació publicitària de la revista del mes de novembre.

Una de les seves grans reivindicacions és aconseguir que els malalts puguin fer radioteràpia al país, un tema que el Govern ja ha posat en marxa i que en un termini de dos o tres anys pugui ser ja operatiu.

Informació: +376 366 650 – info@assandca.com. www.assandca.com