(+Fotos) ASSANDCA s’emporta el Premi Servir 2023 atorgat pel Rotary Club Andorra

La cerimònia, realitzada el 25 d’abril passat a l’Arthotel, va comptar amb la presència del governador del districte 1700, Thierry Patricolo, així com del president del Rotary Club Andorra, Jaume Grané, i de bona part dels membres del club. Josep Saravia, president d’ASSANDCA (Associació Andorrana contra el Càncer) es va emportar el guardó, amb el qual es va reconèixer la tasca feta per l’entitat, al llarg d’aquests últims anys, en la lluita contra el càncer.

Fotos: Noelia Farias

Com cada any, el Rotary Club d’Andorra va fer el lliurament del Premi Servir, que reconeix els mèrits personals o l’activitat de les entitats que, de forma desinteressada o altruista, hi hagin realitzat accions en benefici de tercers, sempre fora de la seva activitat professional i normal del dia a dia. Enguany, l’Associació Andorrana contra el Càncer (ASSANDCA), presidida per Josep Saravia, va rebre el reconeixement i es va emportar un xec valorat en 1.500 €, que servirà per cobrir les despeses de les diferents  iniciatives  de l’associació,  entre  les  quals s’inclouen les campanyes de prevenció i  el suport psicològic als malalts de càncer.

ROTARY ANDORRA_amb logo-8515

Durant l’acte, també  es va realitzar l’entronització, com a nou membre del Rotary Club d’Andorra, de l’Alberto Calderón, que seguint amb el protocol, va estar acompanyat dels seus padrins, Josep Maria Cabanes i Jaume Grané.

Jaume Grané és l’actual president de l’associació andorrana que, des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, el març de l’any 2020, ha fixat la seva prioritat en concentrar tots els esforços per a prestar ajuda a les diferents organitzacions locals, sent la Creu Roja Andorrana una de les principals beneficiàries. Tot i que el conflicte bèl·lic que es manté entre Rússia i Ucraïna ha portat la Fundació Rotary Internacional a destinar, fins al moment, 600.000 dòlars a Ucraïna en concepte de medicaments, aliments i altres tipus d’ajudes.

Després de pràcticament tres anys de pandèmia, el Rotary Club d’Andorra ha tornat a recuperar el ritme i, en el marc del projecte ‘Hi arribarem’ – creat l’any 2013, inspirat en el Rotary Club de Saint Girons-, l’entitat va redoblar la contribució recaptada del dinar solidari (5.869 euros), realitzat el passat 28 de març, al restaurant 120 d’Andorra la Vella. Tots els diners recaptats (11.720 euros) van ser utilitzats per l’associació andorrana per comprar noves cadires de rodes i poder portar més voluntaris a la muntanya.

Recentment, el Rotary Club d’Andorra ha col·laborat amb el Lycée Comte de Foix en un projecte solar-aerotèrmic, finançant part de l’estada d’alumnes i professors, a la ciutat de Nantes. També amb el mateix centre educatiu ha signat una convenció per desenvolupar un projecte de creació d’empresa amb una selecció d’alumnes.

El Rotary Club

Amb més d’1.400.000 de membres arreu del món, el Rotary Club és una xarxa mundial formada per líders professionals, empresarials i socials, que va néixer amb la voluntat de servir a la comunitat i generar canvis duradors. Al nostre país, el club  es va fundar el 17 de maig de l’any 1978 de la mà de l’enginyer francès, August Bastit Santos, i de Paul Phillip de Tarascó i, des de llavors, no ha parat de créixer. Actualment, l’integren un important nombre de professionals i empresaris, entre advocats, metges, enginyers, economistes i empresaris de diferents sectors. Com a associació membre d’una xarxa internacional, la seva principal missió és ajudar a cobrir les necessitats, tant locals com a escala global, a través d’accions destinades a recaptar fons i a  facilitar la tasca solidària entre les comunitats

Els membres del  Rotary Club d’Andorra es reuneixen tots els dimarts a l’Art Hotel, on el club té ubicada la seu social,  i mensualment es fan ponències sobre temàtica d’actualitat com ara la sostenibilitat i el futur energètic, entre altres.